"Achiziia companiei Romsys este un pas important pentru a ne intri poziia pe piaa IT din centrul i estul Europei. Considerm c Romania este una din cele mai importante piee din aceast regiune i credem c Romsys va fi un element esenial pentru grupul nostru", a declarat intr-un comunicat directorul general al New Frontier Holding, Branislav Vujovic. Acordul final pentru achiziia integral a Romsys a fost semnat pe 19 decembrie.
Romsys, fondat im 1993, a raportat, in 2006, o cifr de afaceri de 25,8 milioane de euro, in scdere cu 20% fa de anul anterior, cand vanzrile companiei au fost de 31,6 milioane de euro. Romsys este un juctor major al pieei romaneti de integrare de sisteme IT, partener al gigantului software SAP. Compania este unul dintre principalii furnizori de soluii informatice i de comunicaii pentru domeniul militar.
New Frontier Holding a fost infiinat in 2006, in Viena, de un grup de patru investitori cu background puternic pe pieele de IT din regiunea Europei Centrale i de Est. Obiectivul companiei austriece este ca, in termen de cinci ani, s construiasc un grup de servicii IT in Europa Central i de Est, printr-o strategie bazat pe achiziii de firme.