"Achiziția companiei Romsys este un pas important pentru a ne intări poziția pe piața IT din centrul și estul Europei. Considerăm că Romania este una din cele mai importante piețe din această regiune și credem că Romsys va fi un element esențial pentru grupul nostru", a declarat intr-un comunicat directorul general al New Frontier Holding, Branislav Vujovic. Acordul final pentru achiziția integrală a Romsys a fost semnat pe 19 decembrie.
Romsys, fondată im 1993, a raportat, in 2006, o cifră de afaceri de 25,8 milioane de euro, in scădere cu 20% față de anul anterior, cand vanzările companiei au fost de 31,6 milioane de euro. Romsys este un jucător major al pieței romanești de integrare de sisteme IT, partener al gigantului software SAP. Compania este unul dintre principalii furnizori de soluții informatice și de comunicații pentru domeniul militar.
New Frontier Holding a fost inființată in 2006, in Viena, de un grup de patru investitori cu background puternic pe piețele de IT din regiunea Europei Centrale și de Est. Obiectivul companiei austriece este ca, in termen de cinci ani, să construiască un grup de servicii IT in Europa Centrală și de Est, printr-o strategie bazată pe achiziții de firme.