Comuna Arieseni a devenit o atractie pentru investitorii din domeniul hotelier. De peste un an de zile, Consiliul Judetean a blocat un proiect de asociere dintre Primarie si societatea Arieseni Sky Resort, societate al carei actionar majoritar este o
Comuna Arieseni a devenit o atractie pentru investitorii din domeniul hotelier. De peste un an de zile, Consiliul Judetean a blocat un proiect de asociere dintre Primarie si societatea Arieseni Sky Resort, societate al carei actionar majoritar este omul de afaceri Silviu Prigoana. "Reprezentantii companiei lui Prigoana au venit la noi cu o propunere si un contract. Era vorba de o statiune pe langa care aveau si un proiect pentru crearea unui camp de mori eoliene de producere a curentului electric", a declarat Romin Lazea, viceprimarul comunei Arieseni. Pe de alta parte, el a mentionat ca si Consiliul Judetean are un proiect de creare a unei statiuni turistice in zona. "In acest proiect noi trebuia sa punem la bataie terenurile. Problema este ca situatia juridica a terenurilor nu este clara ", a mai declarat acesta. Cert este ca in acest moment pentru comuna Arieseni exista doua proiecte importante dar inca nici o decizie. "Deocamdata sunt doar discutii din ambele tabere", mai spune viceprimarul Lazea.
Compania Arieseni Sky Resort este inregistrata in comuna Arieseni. Pentru proiectul campului de mori eoliene Silviu Prigoana l-a mandatat sa se ocupe de investitie pe asociatul sau, Rares Gardus. "Investitia initiala in proiect se ridica la 15 milioane de euro", spune Rares Gardus, director al Arieseni Sky Resort. El povesteste ca initial a propus o colaborare cu Consiliul Judetean Alba. "Arieseniul are un potential turistic imens. In urma cu un an am avut o intalnire presedintele CJ Alba, dl Dumitrel. Atunci am aflat ca in Arieseni proiectele imobiliare sunt blocate deoarece administratia locala trebuie sa plateasca niste taxe in valoare de 500.000 de euro", a mai declarat Gardus. El a mentionat ca a propus CJ ca societatea pe care o conduce sa plateasca aceasta datorie si apoi sa realizeze o statiune acolo, insa nu a mai primit nici un raspuns de la CJ Alba.
10 milioane de euro in transport
Intre timp, omul de afaceri Silviu Prigoana si-a dezvoltat afaceri in domeniul producerii si comercializarii curentului electric produs de morile eoliene. "Ulterior am mers la Arieseni deoarece dorim sa investim in producerea curentului prin mori eoliene", spune Gardus. Investitia in campul de mori eoliene este estimata la 15 milioane de euro. "Primarul din localitate era mai interesat de construirea unei statiuni turistice", a mai completat Gardus. El spune ca dupa ce s-a consultat cu asociatul sau Silviu Prigoana au inaintat Primariei Arieseni un proiect. Astfel, societatea detinuta de Silviu Prigoana ar urma sa construiasca mai multe partii de schi, hoteluri, restaurante. De asemenea, alte 10 milioane de euro ar urma sa fie investite in transport prin crearea unei linii de telecabine, statiunea urmand sa fie alimentata de curentul produs de statiile eoline. "Noi ne-am oferit sa realizam si investitiile in infrastructura", a mai declarat Gardus. Proiectul a fost insa blocat de catre CJ Alba. "Pana si pentru statiile eoliene am primit aviz negativ. Totul a fost blocat de catre presedintele CJ, Ion Dumitrel", sustine asociatul lui Prigoana. El spune ca pentru moment proiectul este in asteptare. "Noi nu vom continua decat daca CJ Alba isi schimba pozitia", a aratat Gardus.
CJ Alba promite ca va investi in pasi marunti
Presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, spune ca reprezentantii Arieseni Sky Resort au incercat sa ocoleasca legea pentru a-si implementa investitia la Arieseni. "Au incercat sa intre prin usa din dos. Pe contractul propus comunei Arieseni scrie penal, penal, penal", spune Ion Dumitrel. In opinia sa, compania a incercat sa "dea o teapa", dar nu a explicat in ce ar fi constat aceasta. Pe de alta parte, si CJ Alba are in vedere crearea unei statiuni in zona. "Investitia finala s-ar ridica la sute de milioane de euro. Dar mergem doar in pasi mici", mai spune Dumitrel. Cu toate acestea, in afara de o asociere cu comuna Arieseni, CJ Alba nu realizat nici o investitie in zona. Pe de alta parte. reprezentantii Arieseni Sky Resort spun ca, daca nu ar fi fost blocati de CJ Alba, in acest moment ar fi realizat deja o partie de schi in zona. "Cea ce nu se intelege este faptul ca in zona trebuie sa se construiasca concomitent partiile de schi si locurile de cazare. Nimeni nu investeste in cazare daca nu are partie de schi", a mai declarat Rares Gardus.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.