PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romåne, a anuntat ca noul Mitropolit al Moldovei si Bucovinei se va face dupa noul statut al BOR, informeaza Radio Trinitas. Alegerea inaltului ierarh va avea loc in partea a doua a lunii ianuarie, iar
PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romåne, a anuntat ca noul Mitropolit al Moldovei si Bucovinei se va face dupa noul statut al BOR, informeaza Radio Trinitas. Alegerea inaltului ierarh va avea loc in partea a doua a lunii ianuarie, iar instalarea lui in prima parte a lunii februarie 2008, dupa recunoasterea statutului de catre Guvernul Romaniei.

“Noile alegeri de ierarhi se vor face, potrivit noului statut, prin consultarea, in prealabil, a clerului si credinciosilor din eparhiile vacante si din Mitropolia vacanta si, apoi, Sfantul Sinod are ultimul cuvant in alegeri, dupa aceste consultari ale clerului si mirenilor din Adunarea Eparhiala... Noua forma de alegere pastreaza, din traditia romaneasca, implicarea clerului si credinciosilor, dar in faza preliminara de consultare, pentru a restabili comuniunea si practica panortodoxa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.