Derogarea pentru comercia-lizarea fara restrictii a produselor primare, cum ar fi branza sau carnea, ar putea fi prelungita dupa 1 ianuarie pana cand vor fi aprobate noile norme privind vanzarea directa, a declarat, ieri, vicepresedintele ANSVSA, La
Derogarea pentru comercia-lizarea fara restrictii a produselor primare, cum ar fi branza sau carnea, ar putea fi prelungita dupa 1 ianuarie pana cand vor fi aprobate noile norme privind vanzarea directa, a declarat, ieri, vicepresedintele ANSVSA, Laszlo Nagy Csutak. „Ordinul privind comercializarea produselor primare va fi modificat si, pana la adoptarea noilor norme, derogarea pentru vanzarea in piete ar putea fi prelungita“, a declarat vicepresedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Laszlo Nagy Csutak, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, doua vor fi conditiile impuse pentru comercializarea produselor, respectarea conditiilor de igiena si asigurarea trasabilitatii alimentelor. „Daca respectarea primei conditii se poate dovedi cu un buletin de analize, in cel de al doilea caz vorbim despre ambalarea si etichetarea produselor. Doar asa se poate asigura trasabilitatea produselor, adica controlul pe tot lantul de productie“, a explicat Csutak. Acesta a precizat ca, daca producatorul va respecta aceste doua conditii, va putea vinde fara restrictii, atat pe piata locala, cat si pe cea nationala.

La inceputul anului, ANSVSA a emis un ordin prin care era interzisa comercializarea produselor primare, lapte, branza, carne, la nivel national, vanzarea fiind permisa doar pe raza judetului. Ulterior, institutia a acordat o perioada de gratie, pana la 1 ianuarie 2008, pentru taranii care vand astfel de produse in piete.
La sfarsitul lunii noiembrie, cu o luna inainte de expirarea acestei derogari, ANSVSA a emis un proiect de ordin privind comercializarea produselor primare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.