Directorul SRI a precizat ca proiectul final privind noua viziune a SRI va fi supus aprobarii in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii in primul trimestru al 2008. Referindu-se la efectele acestei restructurari, Maior a precizat ca "serviciile centrale
Directorul SRI a precizat ca proiectul final privind noua viziune a SRI va fi supus aprobarii in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii in primul trimestru al 2008. Referindu-se la efectele acestei restructurari, Maior a precizat ca "serviciile centrale au fost gandite intr-o metoda de tip corporatist, bazata mai mult pe eficienta si mai putin pe birocratie. Renuntarea la veriga organizationala intermediara de coordonare, data de Inspectorate, comasarea mai multor unitati din diverse domenii de activitate va duce la diminuarea in ansamblu a punctelor de decizie din interioriul sistemului. Aceasta inseamna, pe de o parte, o centralizare a comenzii strategice si o autonomizare a actiunii tactice, in vederea cresterii nivelului de responsabilizare pe toate nivelele de actiune ale Serviciului. "In acest sens, un aspect foarte important va fi demilitarizarea. Referindu-se la acest fenomen, directorul SRI a accentuat faptul ca "demilitarizarea nu va trebui sa creeze preocupari cadrelor institutiei, pentru ca nu va exista o diminuare a statutului actual, ci dimpotriva, personalul institutiei va avea pentru prima data o identitate profesionala proprie si distincta si un statut pe care este normal sa-l aiba, acela de ofiteri de informatii." (Doru DRAGOMIR)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.