Rapid a invins miercuri seara, in deplasare, cu 1-0 pe Ceahlaul, intr-un meci restant din etapa a 9-a a Ligii I, si incheie anul 2007 pe locul doi in clasament, la cinci puncte distanta de liderul CFR Cluj. Unicul gol al intalnirii a fost marcat de B
Rapid a invins miercuri seara, in deplasare, cu 1-0 pe Ceahlaul, intr-un meci restant din etapa a 9-a a Ligii I, si incheie anul 2007 pe locul doi in clasament, la cinci puncte distanta de liderul CFR Cluj. Unicul gol al intalnirii a fost marcat de Burdujan (foto). Ambele echipe au solicitat cate un penalti: Rapid in minutul 63, la o patrundere in careu a lui Cesinha, care a fost "agatat" de Fernandes, iar Ceahlaul in minutul 70, cand V. Frunza, deposedat din spate de C. Lazar, s-a prabusit la pamant.
"Normal ca suntem bucurosi cand terminam anul cu o victorie importanta, muncita in conditii grele. Imi pare rau ca n-am facut 2-0, dar imi felicit jucatorii pentru toate realizarile din campionat. La reluarea pregatirilor sper sa revin in forta pentru ca ne asteapta un retur de foc. Eu ma gandesc doar sa castig toate meciurile care ne-au mai ramas. Nu comentez arbitrajul, dar consider ca se puteau evita multe din situatiile contestabile. Gazdele merita felicitari pentru ca au pus la dispozitie un teren pe care s-a putut juca", a spus antrenorul giulestenilor, Mircea Rednic. Acesta spera ca Rapid sa se intareasca in pauza de iarna, deoarece va veni o perioada grea. "Sper sa ne intarim pentru ca va veni o perioada foarte grea pentru noi. Suntem angrenati in cupa si campionat, si asta spune totul. Sunt unele posturi deficitare, pe care nu am concurenta, dar de plecat va asigur ca n-am sa pun nici un jucator pe lista de transferuri", a afirmat Rednic, care a mai afirmat ca, in opinia sa, CFR a gestionat mai bine turul de campionat.
Copos: "Atentie, CFR, venim!"
Actionarul majoritar al lui FC Rapid s-a declarat multumit de victoria cu scorul de 1-0 din meciul cu Ceahlaul si i-a atentionat pe rivalii de la Cluj, lideri in clasament, ca "alb-visiniii" vor lupta pentru a recupera diferenta de cinci puncte. "E bine ca am castigat, dar se putea si mai bine. Daca aveam si cele trei puncte de la Arad, era altceva. Ne multumim si cu acest 1-0. In sfarsit, putem spune ca o sa avem si noi niste sarbatori linistite. Suntem acum la cinci puncte si nu pot sa spun decat atat: <<Atentie, Clujule, venim!>>. O sa ne razbunam pentru tot ceea ce au facut ei in acest tur de campionat", a declarat George Copos, care a refuzat sa comenteze arbitrajul: "Nu vreau sa comentez in nici un fel, nu stiu daca a fost penalty sau nu la Cesinha". Copos a mai declarat ca Ceahlaul nu are echipa. "Respect locuitorii orasului Piatra Neamt, apreciez ce s-a facut aici, il respect pe Gheorghe Stefan, dar imi pare foarte rau, nu aveti echipa!", a spus Copos.
Stefan cere excluderea lui Lajos
Presedintele de onoare al Ceahlaului a acuzat maniera de arbitraj a brigazii conduse de Tiberiu Lajos la meciul cu Rapid si a declarat ca va face memoriu impotriva "centralului" si va solicita excluderea acestuia din arbitraj. "Am fost invinsi, dar nu de Rapid, ci de Lajos! Nu ne-a acordat trei lovituri de pedeapsa! Vom face memoriu impotriva lui Lajos si vom cere excluderea lui din arbitraj. Nu-i posibil sa se intample asa ceva! N-a fost numai presiune pe arbitri, au fost si alte interese. Odata ce s-a arbitrat in maniera asta, inseamna ca au fost si interese aparte", a spus Stefan. Presedintele executiv al Ceahlaului, Grigore Sichitiu, a venit la conferinta de presa de la finalul intalnirii in locul antrenorului Viorel Hizo, care era afectat de esec. "Suntem foarte afectati, este o infrangere nemeritata. Consider ca am jucat in multe momente peste ce a aratat Rapidul. Cand pierzi nedrept este greu sa te mai gandesti ce sa raspunzi. Nu ma intereseaza ca arbitrul a gresit atat in defavoarea noastra, cat si a lor. Era obligat sa arbitreze cu aceeasi balanta, cu un singur regulament in mana. A fost 11 metri clar la Frunza", a spus Sichitiu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.