La Cofetaria Transilvania din Castellon miroase deja a Craciun. Curg comenzile pentru cozonaci, torturi si covrigi, cele mai cautate produse in perioada sarbatorilor, ne-a spus patroana Maria Apostol, o ploiesteanca in varsta de 33 de ani. Cofetaria
La Cofetaria Transilvania din Castellon miroase deja a Craciun. Curg comenzile pentru cozonaci, torturi si covrigi, cele mai cautate produse in perioada sarbatorilor, ne-a spus patroana Maria Apostol, o ploiesteanca in varsta de 33 de ani. Cofetaria Transilvania are trei puncte de vanzare in Castellon, doua dintre ele fiind deschise numai de un an, si asta pentru ca produsele romanesti au inceput sa fie foarte cautate si apreciate.


COVRIGI PENTRU COLINDÃ…TORI. Afacerea din Castellon a fost preluata de Maria Apostol si de catre sotul ei, de la o alta familie de romani, in urma cu 6 ani. Daca atunci se faceau de Craciun numai 400 de cozonaci, anul trecut Cofetaria Transilvania a vandut peste 1.500 de cozonaci, iar anul acesta se asteapta ca vanzarile sa creasca. "Un cozonac costa 6 euro. Lucram mai mult pe comanda, iar cozonacii sunt personalizati. Adica fiecare client spune cu ce doreste sa fie umplut cozonacul si noi il facem dupa dorinta acestuia", a spus Maria Apostol. Tot de Craciun se vand foarte bine si torturile romanesti si covrigii. Acestia din urma se fac tot pe comanda, in mod special pentru colind. Daca preturile la torturi variaza, covrigii se vand cu 20 de centi bucata.


COFETARI BINE PLÃ…TITI. La Transilvania lucreaza numai romani. O adevarata afacere de familie, ne-a explicat Maria Apostol, care a precizat ca majoritatea membriilor familiei sale se afla in Spania, iar multe dintre rude lucreaza cu ea. Cofetarii, in schimb, care au fost adusi special din tara, sunt cel mai bine platiti si asta pentru ca in arta lor sta cheia afacerii. Ei castiga 1.500 de euro pe luna. In total, la Cofetaria Transilvania sunt angajati 16 romani, iar patronii au reusit ca in ultimul an sa ajunga la un profit de aproximativ 100.000 de euro. Majoritatea banilor au reinvestit-o. De curand, toate utilajele pentru productie (cuptorul pe vatra pentru paine, malaxoarele, camerele de fermentatie, laboratorul pentru cofetarie etc.) au fost mutate intr-o hala industriala. Transilvania nu este o simpla cofetarie. Afacerea reuneste trei ramuri de productie: cofetarie, patiserie si brutarie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.