Destinatiile de lux si ofertele ieftine s-au epuizat. Pentru destinatiile traditionale se mai pot gasi locuri in hoteluri de 4 si 5 stele.

Agentii de turism estimeaza ca in acest an peste 155.000 de romani vor petrece Anul Nou departe de casa. „Estimarile noastre indica faptul ca 120.000 de romani vor petrece Anul Nou in destinatii turistice din tara, iar 35.000 au optat pentru pachete turistice in strainatate. Este vorba despre pachete turistice achizitionate de la operatorii de turism", spune Traian Badulescu, purtatorul de cuvint al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. Acesta mai spune ca Austria este cea mai solicitata destinatie pentru Revelion.

Pentru Austria se organizeaza, in perioada Revelionului, curse charter si catre destinatiile de schi. Astfel, un sejur de o saptamina, cu demipensiune, intr-un hotel de 3 stele dintr-o statiune din Austria costa in jur de 600 de euro. Cei care aleg sa mearga pe cont propriu vor plati in jur de 700 de euro pentru o saptamina intr-un hotel de 4 stele din Zem al See, in vreme ce pentru unul de 3 stele pretul va scadea cu 50 de euro pentru cazare cu demipensiune.

Viena este in acest an o destinatie mai populara decit Parisul in ceea ce priveste petrecerea Anului Nou. Patru nopti de cazare cu mic-dejun intr-un hotel de 4 stele din Viena costa intre 350 si 450 de euro, in functie de locul in care se afla hotelul. Cei care doresc sa mearga de Revelion intr-o capitala europeana pot alege intre Praga, pentru care vor plati in jur de 400-450 de euro pentru un pachet similar cu cel din Viena, Budapesta - 330-340 de euro pentru patru nopti de cazare sau Lisabona - 670 de euro pentru o saptamina intr-un hotel de 5 stele. Preturile nu includ transportul.

Destinatiile insorite sint la moda si in acest an. Sapte nopti de cazare cu mic-dejun intr-un hotel de 4 stele din Dubai costa in jur de 1.500 de euro. Varianta mai ieftina o reprezinta Egiptul. Astfel, un sejur de o saptamina intr-un hotel de 5 stele din Hurghada costa in jur de 750-800 de euro. In cazul in care se opteaza pentru un hotel de 3 stele, pretul ajunge la 650-750 de euro, in functie de tipul de masa pentru care se opteaza: demipensiune sau all-inclusive. Insulele sint foarte cautate. Informativ, un sejur de o saptamina la un hotel de 4 stele din Cipru costa 500-600 de euro, in vreme ce pentru 5 stele pretul creste cu aproximativ 100 de euro.

Preturi romanesti Cei care vor sa mearga pe Valea Prahovei au nevoie de ceva noroc. La un hotel de 3 stele din Poiana Brasov, un pachet care include trei nopti de cazare cu mic-dejun ajunge la aproximativ 1.800 de lei, iar la o unitate de cazare care are o stea in plus, acelasi pachet costa peste 2.500 de lei. In Predeal, un sejur de patru nopti la un hotel de 3 stele costa aproximativ 1.500-1.700 de lei.