Tariful mediu de interconectare practicat este dublu fata de cel maxim permisIn ciuda aparentelor, scandalul tarifului de interconectare nu s-a terminat, desi Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI)
Tariful mediu de interconectare practicat este dublu fata de cel maxim permisIn ciuda aparentelor, scandalul tarifului de interconectare nu s-a terminat, desi Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) le-a cerut furnizorilor de servicii telefonice, inca din luna august a.c., sa practice un anume tarif.
In urma sesizarilor primite de la mai multi furnizori de servicii de telefonie cu privire la refuzul companiei RCS&RDS de a modifica tariful de interconectare si practicarea in continuare a unui tarif mai mare de 1,15 eurocenti/minut, ANRCTI a solicitat companiei informatii privind demersurile intreprinse in vederea aplicarii acestuia, precum si solicitarile primite din partea furnizorilor cu care compania avea incheiate acorduri de interconectare inainte de data emiterii deciziei.
Trecand la verificari, Autoritatea a constatat ca RCS&RDS practica un tarif mediu de interconectare aproape dublu:2 - 2,3 eurocenti/minut.
"Vom sanctiona compania RCS&RDS cu amenda contraventionala in cuantum de pana la 5% din cifra de afaceri daca, pana la data de 25 ianuarie 2008, nu va face toate demersurile necesare modificarii acordurilor de interconectare incheiate cu ceilalti operatori si nu va practica tariful impus de ANRCTI pentru serviciile de terminare a apelurilor in reteaua proprie", a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI.
Aceasta ar fi a doua amenda pe care furnizorul ar putea-o plati pentru nerespectarea obligatiilor impuse in decizia nr.2849/2007, dupa cea din luna septembrie, cand ANRCTI a sanctionat RCS&RDS cu 100.000 de lei pentru ca nu a publicat, in mod complet, inclusiv pe pagina sa de Internet, numarul si adresele tuturor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reteaua publica de telefonie pe care o opereaza.
Cifra de afaceri a RCS&RDS pe 2006 este, potrivit Ministerului Finantelor, de 781,3 milioane lei, ceea ce inseamna ca amenda este de 39 milioane lei, echivalentul a 11 milioane euro.Furnizorul trebuia sa trimita copii dupa toate cererileIn urma cu doua zile, Autoritatea a transmis companiei "RCS&RDS" - S.A. o notificare prin care o anunta ca a constatat nerespectarea obligatiei privind cuantumul tarifului de interconectare, acordand totodata un termen limita pana la care acesta trebuie sa amendeze toate acordurile de interconectare incheiate inainte de data de 8 august 2007 in ceea ce priveste cuantumul tarifului perceput pentru serviciul de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor in reteaua RCS&RDS. Termenul pana la care RCS&RDS trebuie sa faca dovada indeplinirii obligatiilor impuse este de 25 ianuarie 2008.
In notificare se mentioneaza ca "nerespectarea conditiilor impuse de autoritatea de reglementare [...] constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala in cuantum de pana la 5% din cifra de afaceri".
In luna august, ANRCTI a comunicat RCS&RDS decizia nr. 2849/2007 prin care compania era obligata sa practice un tarif de maximum 1,15 eurocenti/minut pentru serviciul de interconectare, precum si sa publice pe pagina sa de Internet anumite informatii referitoare la punctele de acces la reteaua sa, sa transmita ANRCTI o copie dupa fiecare dintre cererile de interconectare si, respectiv, dupa fiecare dintre cererile de modificare, completare sau retragere a solicitarii initiale, in termen de 2 zile de la data primirii acestora.
De asemenea, ANRCTI impunea furnizorului un termen maxim de negociere in vederea incheierii unui acord de interconectare de 2 luni de la data primirii de catre RCS&RDS a unei cereri in acest sens.Tariful apelurilor in alte retele fixe, redus cu 43% de la 1 noiembriePotrivit unui comunicat remis presei, compania de telecomunicatii RCS & RDS a redus tarifele in alte retele fixe cu 43% de la 1 noiembrie 2007, indiferent de ora la care se initiaza convorbiri, catre orice destinatie, fie ea locala, nationala sau internationala. Documentul mentioneaza ca numarul clientilor serviciilor de telefonie fixa lansate in urma cu trei ani de catre RCS & RDS a ajuns in septembrie la un milion.
Compania RCS & RDS ofera servicii de televiziune prin cablu RCS, telefonie fixa RDS.Tel, servicii de televiziune prin satelit Digi TV, Internet RDS.Net si RDS.Link, deservind in total peste doua milioane de abonati la nivel national. Per total, compania are 4,8 milioane de clienti in sase tari: Romania, Ungaria, Slovacia, Cehia, Croatia si Serbia.
Cifra de afaceri a companiei de anul trecut a fost aproape dubla fata de cea din 2005, cand a raportat 397,7 milioane lei. In 2006, RCS & RDS a obtinut un profit net de 122,7 milioane lei, potrivit informatiilor publicate pe pagina de Internet a Ministerului Finantelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.