Constienti de dificultatea competitiei, membrii echipajului Team Dakar, primul care va reprezenta Romania in competitia auto a Raliului Dakar, sunt pesimisti in privinta sanselor de a ajunge la finis la editia din 2008, care va avea loc in perioada 5-20 ianuarie. Echipajul Team Dakar Romania a fost prezentat oficial si va fi format din Gabriel Nicolae, in varsta de 37 de ani, si Liviu Stan, de 33 de ani.
Cei doi sunt primii piloti care vor reprezenta Romania la clasa auto, dupa ce la ultimele trei editii aceasta a avut concurenti doar in competitia rezervata motocicletelor.Vor sa ajunga la finalNicolae si Stan au primit de la seful Cancelariei primului-ministru, Dorin Marian, un steag al Romaniei care a fluturat marti, timp de opt ore, pe Palatul Victoria, sediul Guvernului.
"Suntem in grafic, dupa foarte multe eforturi. Plecam la 27 decembrie la Lisabona, in 5 ianuarie vom lua startul si sper ca la 20 ianuarie sa fluturam steagul primit de la primul-ministru. Speram foarte mult sa ajungem pe malul lacului Rose de langa Dakar (n.r. - locul traditional de incheiere a competitiei), dar nu cred ca vom si reusi. Spre ghinionul nostru, aceasta va fi cea mai grea editie. Nu ne imaginam ca vom merge la plimbare. Emanuel Gyenes are un avantaj fata de noi pentru ca merge cu o echipa de profesionisti. Proiectul nostru va continua si la editiile viitoare. De trei ani muncim pentru realizarea lui", a subliniat Gabriel Nicolae.Gyenes da sfaturiGabi Nicolae si Dorel Stanciu, primii romani care se vor intrece cu dunele de nisip ale Saharei de pe un automobil in celebrul rally-raid Dakar, si-au testat masina la Trofeul Capitalei, unde au obtinut primul loc. ''Am castigat trofeul Capitalei, mai avem patru etape de parcurs. O sa mai facem ceva imbunatatiri la masina'', a declarat Gabi Nicolae. Emanuel Gyenes, romanul cel mai bine clasat in Dakar, le-a dat un sfat temerarilor Gabi Nicolae si Dorel Stanciu. ''Sa nu se grabeasca, sa termine cursa, pentru ca asta e cel mai important la debut'', le-a transmis Gyenes. Alaturi de echipajul format din Nicolae si Stan, la auto, Romania va avea patru reprezentanti si la clasa moto, Emanuel Gyenes, Marcel Butuza, Romeo Duicu si Alexandru Garbacea, aceasta fiind cea mai numeroasa participare romaneasca la Raliul Dakar.Pregatirea boliduluiEchipajul romanesc va alerga pe un Mitsubishi L200 Rally dotat cu un motor DID de 2,5 l cu putere de 180 de cai. Masina este echipata cu un rollbar interior si i s-au adus modificari structurale la partea posterioara. Bolidul a fost echipat cu o suspensie profesionala de competitie, Ralliart, iar sistemul de gestiune electronica a motorului a fost si el schimbat cu alt Ralliart mult mai performant. In plus, masina a fost dotata cu pneuri 235/85/16, conform cu normele FIA.Componenta TEAM DAKAR ROMaNIA (Buget 330.000 de euro)Gabi Nicolae - pilot si team manager
Dorel Stanciu - copilot
Gigi Gavrila - director tehnic
Dragos Ungheanu - mecanic
Dinu Ionescu - responsabil comunicare