Deputatul Cristian Radulescu, a anuntat, ieri, ca PDL a atacat la Curtea Constitutionala legea data de Parlament privind „casele de protocol pentru demnitari”, pe motiv ca instituie privilegii pentru aceasta categorie.
Radulescu a precizat ca un numar de 70 de parlamentari din grupul PDL din Camera Deputatilor au facut o sesizare la Curtea Constitutionala, cu privire la neconstitutionalitatea acestei legi, in care arata ca se incalca art. 16, alin 1 din Constitutie, cu privire la egalitatea tuturor persoanelor in fata legii.
In opinia lui Cristian Radulescu, legea privind vanzarea imobilelor de la RA-APPS ar trebui sa cuprinda posibilitatea, pentru toate locuintele din patrimoniul de stat, de a fi cumparate prin licitatie publica, iar demnitarul sa aiba un drept de preferinta, in sensul de a i se da posibilitatea sa ofere un pret egal cu cel oferit prin licitatie publica.
Camera Deputatilor a adoptat, saptamana trecuta, proiectul de lege privind vanzarea imobilelor RA-APPS, pastrand amendamentul Senatului conform caruia aceste imobile pot fi vandute si prin negociere directa.
Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a anuntat ca aproximativ jumatate dintre imobilele din Bucuresti ale RA-APPS vor fi vandute, in urmatoarele 3-4 luni, prin negociere directa sau licitatie publica, la un pret practicat pe piata imobiliara. Dar a precizat ca in categoria spatiilor vandute direct actualilor chiriasi nu intra si vilele de protocol.
Fosti si actuali demnitari, fundatii, partide, dar si persoane fizice ocupa in prezent 559 de imobile ale RA-APPS, pentru care platesc chirii lunare cuprinse intre 62 si 1.000 lei, in functie de suprafata disponibila.