Directorul de programe al Televiziunii Romane, Horia Romanescu, a fost mandatat de Comisia de evaluare a proiectelor pentru organizarea Eurovision 2008 sa hotarasca cine va fi noul sef de proiect. In urma discutiilor individuale cu cei trei competit
Directorul de programe al Televiziunii Romane, Horia Romanescu, a fost mandatat de Comisia de evaluare a proiectelor pentru organizarea Eurovision 2008 sa hotarasca cine va fi noul sef de proiect. In urma discutiilor individuale cu cei trei competitori, s-a ajuns la concluzia ca persoana cea mai potrivita este realizatorul Ioan Duma. Ceilalti doi competitori, Liana Sandulescu si Dan Manoliu, si-au exprimat disponibilitatea in cazul in care Duma va avea nevoie.

Dupa mai bine de doua luni de discutii, avem in sfarsit rezultatul licitatiei de cerere de oferta pentru organizarea concursului national Eurovision 2008. In urma discutiilor pe care Horia Romanescu le-a avut cu cei trei candidati, s-a decis ca Ioan Duma sa se ocupe de organizarea si productia concursului. In urma acestei decizii, Liana Sandulescu spune ca „s-a stins micul concurs de imprejurari si lucrurile s-au rezolvat intr-un mod pe care-l consider excelent“. Ioan Duma ne-a declarat: „Voi incerca sa organizez, impreuna cu echipa pe care o coordonez, o competitie total transparenta, impartiala si credibila pentru concursul de selectie al cantecului care va reprezenta Romania la Eurovision 2008. Vom incerca sa redam concurentilor, autori si interpreti, precum si publicului increderea in corectitudinea acestui concurs, permanent controversat. Sper sa determinam o participare mai numeroasa in special a artistilor din prima linie valorica, precum si inscrierea in concurs a unor cantece, formule interpretative si viziuni scenice apte de a accede in primele locuri ale competitiei internationale. Sper sa ne ajute bunul Dumnezeu si sa avem in concurs cantece bune.“ Nu este clar in acest moment care este rolul fiecarui realizator in organizarea concursului, dar este foarte probabil ca Ioan Duma nu va avea parte de prea mult sprijin, avand in vedere orgoliile celorlalti doi si a legendei ca de Eurovision si de Dan Manoliu nu se poate atinge nimeni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.