Pentru august 2008, fondatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj, Tudor Giurgiu, pregateste un eveniment specializat la Brasov.

Cel mai probabil, intre 18 si 24 august va avea loc un festival nou-nout, specializat in fantasy si horror, pus pe picioare de regizorul Tudor Giurgiu, cunoscut pentru organizarea Festivalului International de Film Transilvania. „Nu trebuie neaparat sa te gindesti ca sint filme cu vampiri sau cu strigoi. Sint si filme care imping dimensiunea fantastica sau de thriller la niste cote un pic mai tari", a declarat Giurgiu, citat de NewsIn.

Actualmente, organizatorii dezbat chestiunea cu reprezentantii Consiliului Judetean local. „Speram ca impreuna cu Primaria din Brasov sa punem cap la cap toate lucrurile. Probabil ca la final de ianuarie o sa stim exact cum stam pe partea de finantare si de prognoze", a declarat cineastul. Evenimentul va fi finantat majoritar din sponsorizari, dar, pe linga Consiliul Judetean si primarie, Giurgiu conteaza si pe sprijinul Centrului National al Cinematografiei. In plus, organizatorii doresc inscrierea evenimentului intr-un circuit festivalier european de profil, ale carui centre se afla in prezent la Bruxelles si la Sitges, in Spania.

Nota distinctiva a evenimentului o vor constitui proiectiile in aer liber. Un ecran mare va fi amplasat in Piata Sfatului din Brasov, iar altul, intr-un alt loc din oras, care nu a fost inca decis. In plus, vor fi organizate citeva seri speciale la Bran, in curtea castelului, si eventual intr-un alt loc din judet.

Giurgiu prevede si aparitia horror-ului autohton, chit ca deocamdata cineastii romani nu s-au aplecat asupra acestui gen. „Cred ca regizorii o sa inceapa sa lucreze foarte mult si pe genuri cinematografice, nu doar pe filme de autor sau filme comerciale", a afirmat cineastul.