Guvernul francez a declarat ieri ca intentioneaza sa preia o "actiune de aur" din grupul energetic Gaz de France, principal furnizor de gaze naturale al Frantei, care este pe cale de a fuziona cu grupul francez de utilitati Suez, conform Reuters, inf
Guvernul francez a declarat ieri ca intentioneaza sa preia o "actiune de aur" din grupul energetic Gaz de France, principal furnizor de gaze naturale al Frantei, care este pe cale de a fuziona cu grupul francez de utilitati Suez, conform Reuters, informeaza NewsIn.
"Pentru a sustine interesele strategice ale Frantei in sectorul energetic, Guvernul va emite cat de curand un decret ce va transforma actiunea ordinara detinuta de stat din capitalul Gaz de France intr-o actiune de aur", reiese dintr-un comunicat emis de biroul primului-ministru francez. Suez si GDF au anuntat in septembrie un nou proiect de fuziune pentru a forma un nou grup energetic de talie mondiala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.