Pana ieri dimineata, politistii ieseni nu obtinusera o declaratie de la acesta, cu privire la acuzatiile privind agresiunea asupra ziaristei. In aceste conditii se poate afirma cu usurinta ca Politia municipiului Iasi tergiverseaza in mod nejustifica
Pana ieri dimineata, politistii ieseni nu obtinusera o declaratie de la acesta, cu privire la acuzatiile privind agresiunea asupra ziaristei. In aceste conditii se poate afirma cu usurinta ca Politia municipiului Iasi tergiverseaza in mod nejustificat aceasta ancheta, existand suspiciuni de musamalizare a cazului. Duminica trecuta, in jurul orei trei dimineata, Aida Ursu, prezentatoarea stirilor sportive ale postului local de televiziune Tele M, a fost lovita in plina figura, cu pumnul, de Cristian Dobre, fiul deputatului liberal iesean Traian Dobre. Asa cum rezulta din declaratiile victimei, Cristian Dobre se afla la o masa alaturata de a tinerei, fiind insotit de doua fete. Conform relatarilor victimei, Dobre junior era beat sau, dupa relatarile altor martori, ar fi fost sub influenta drogurilor si dupa ce a lovit-o pe Aida s-a urcat la volanul masinii sale ."Sambata noaptea (in noaptea de 22 spre 23 decembrie 2007 - nr) am mers sa ma distrez in clubul Skin. Impreuna cu prietenul meu si cu o colega am rezervat o masa, ne-am asezat, dupa care dansam in picioare langa masa. Langa noi era un tanar, intr-o evidenta stare de ebrietate, insotit de doua blonde, care consuma whiskey si arunca paharele de pe masa. In timp ce dansam, s-a apropiat de locul unde eram eu si a inceput sa se impinga in mine. Atunci, am incercat sa-l indepartez, dar s-a intors, mi-a tras un pumn in fata de m-a lasat inconstienta si plina de sange. Apoi, i-a injurat pe toti cei din jurul meu, s-a urcat la volan si a plecat in tromba", a rememorat, inca sub stare de soc, Aida Ursu.
Ancheta cu viteza melcului
Dupa ce a fost lovita cu brutalitate, tanara si-a revenit cu greu, ajutata de cei care o insoteau si imediat ce a iesit din club a mers la Politie, unde a dat o declaratie. Pentru ca nu stia cine a lovit-o, dar auzise de la cei din club ca agresorul ar fi Cristian Dobre, Aida Ursu a consultat baza de date a Politiei si l-a recunoscut imediat pe fiul deputatului liberal Traian Dobre. In cursul zilei de ieri, Aida Ursu a mers la Spitalul Sf. Spiridon, unde si-a deschis o fisa de analiza, dupa care astazi dimineata va merge la Institutul de Medicina Legala (IML) pentru a scoate un certificat medico-legal. Pe baza acestui certificat, Aida Ursu, care nu va mai putea prezenta stirile o lunga perioada de timp, este decisa sa-l actioneze in instanta pe agresor. Tanara recunoaste insa ca a fost sfatuita de mai multe persoane sa nu mearga mai departe sa ceara pedepsirea agresorului, pentru ca acesta nu va pati nimic datorita influentei tatalui sau, deputatul Traian Dobre. "Eu nu discut cu voi, cei de la ZIUA. La revedere!", a fost singura declaratie oferita de deputatul Traian Dobre.
Cristian Dobre este recidivist (este in baza de date a Politiei), fiind cunoscut ca un personaj care a fost implicat intr-o sumedenie de incidente, dar de fiecare data a scapat basma curata. In luna mai 2005, Cristian Dobre a accidentat un copil de opt ani pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul Copou din municipiul Iasi. In prima instanta, mama copilului era foarte suparata de cele intamplate, insa numai dupa o saptamana a ajuns la concluzia ca Dobre junior este un tip care iubeste copiii. Motivul acestei schimbari de atitudine a mamei lui Florin Constantin David, de opt ani, a fost acela ca Dobre i-a facut cadou un calculator si un telefon mobil baiatului. De asemenea, Dobre junior a mai fost acuzat de-a lungul anilor de viol, apoi chiar de un prieten de-al sau, ca a infipt un cutit in spate celei care ii era sotie in anul 2003, dar si de multe alte batai, chiar si cu victime, in mai multe cluburi din Iasi. De fiecare data insa a scapat basma curata datorita influentei tatalui sau.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.