Depfa Bank poate incepe operatiunile in Romania in luna februarie a anului viitor, fiind inregistrata ca sucursala a unei institutii de credit dintr-un stat membru al Uniunii Europene, potrivit datelor BNR. Depfa Bank plc, Sucursala Bucuresti ce a fost inmatriculata, ieri, in registrul institutiilor de credit, potrivit Mediafax. Numarul sucursalelor institutiilor de credit dintre state membre ale UE a ajuns, dupa inregistrarea Depfa Bank plc, Sucursala Bucuresti, la 12.
Banca are sediul in Dublin, insa activitatea institutiei de credit a inceput, in 1922, la Berlin.
La 30 septembrie, activele totale ale Depfa Bank depaseau 230 mld. euro, de peste patru ori valoarea activelor sistemului bancar romanesc. In luna septembrie, Depfa Bank a primit avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare de a dobandi o participatie de 90% din capitalul societatii de administrare a investitiilor Depfa Asset Management Romania, initial avand o detinere de 2,25%. Depfa Bank este controlata integral, din octombrie 2007, de catre Hypo Real Estate Group, institutie infiintata in 2003, prin desprinderea activitatilor de finantari imobiliare din grupul german HVB. Depfa Asset Management Romania administreaza fondul monetar inchis de investitii Depfa Romania Money Market.
In 2007, alte doua banci, inregistrate ca sucursale ale unor institutii de credit dintr-un stat membru al UE, si-au inceput operatiunile pe piata romaneasca. Astfel, Millennium Bcp si-a inceput activitatea pe 11 octombrie, prin deschiderea directa a 40 de unitati bancare, investitiile ridicandu-se la 250 mil. euro. Sucursala se adreseaza in special persoanelor cu venituri mari. Tot in luna octombrie, La Caixa si-a deschis si ea portile. Banca este liderul in retail banking in Spania, cu active in valoare de 239,616 mld. euro, o baza de clienti de 10,4 mil., 5.282 de sucursale si 26.055 de angajati.