Voleiul romanesc a ramas cu o singura reprezentanta in Cupa CEV, dupa ce CVM Tomis Constanta s-a calificat in sferturile de finala in urma unei duble victorii obtinute in fata austriecilor de la Hypo Tirol Innsbruck iar CSU Metal Galati a fost elimin
Voleiul romanesc a ramas cu o singura reprezentanta in Cupa CEV, dupa ce CVM Tomis Constanta s-a calificat in sferturile de finala in urma unei duble victorii obtinute in fata austriecilor de la Hypo Tirol Innsbruck iar CSU Metal Galati a fost eliminata in optimile de finala dupa disputarea setului de aur de polonezele de la Bialsko Biala. In intrecerea masculina, pentru a doua oara consecutiv, CVM Tomis Constanta a urcat in topul primelor opt echipe din Europa, gruparea pregatita de Stelio de Rocco impunandu-se si in deplasare, cu scorul de 3-2 (-20, 14, -21, 18, 7), in fata austriecilor din Innsbruck. Bazandu-se pe o legiune straina compusa din Nemer, da Silva, Meyer, Toronyai, Hein, Ivkovic si Togan, constantenii si-au trecut in cont o noua victorie in fata echipei la care evolueaza si ex-internationalul roman Daniel Gavan, dupa ce in tur s-au impus cu 3-1, si au adunat astfel si puncte importante pentru ca voleiul masculin autohton sa poata evolua in Euroliga din sezonul urmator. Pentru performanta obtinuta, "marinarii" vor primi 10.000 de euro, bonus care se poate mari substantial in cazul unei calificari in Final Four in dauna polonezilor de la Domex Czestochowa. In competitia feminina, CSU Metal Galati a fost eliminata de Bielsko Biala dupa o dubla de infarct, in care elevele antrenorului Zoran Terzici au castigat, acasa, cu 3-2, si au pierdut in Polonia, cu 1-3 (-20, -20, 20, -13). Si cum CEV a schimbat recent criteriul de calificare, impunand regula setului de aur, de care CSU Metal Galati a beneficiat in optimi, eliminand rivala Dinamo, de aceasta data, polonezele au fost cele care au speculat avantajul terenului propriu si au obtinut vizele pentru sferturi in urma unui decisiv castigat cu scorul de 15-13.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.