Portofoliul fondului austriac Immoeast detinut in Romania a crescut in ultimul an de aproape sase ori, la 118 proiecte, a caror valoare de piata era estimata la sfarsitul lunii octombrie la 3,35 miliarde de euro, se arata in raportul semestrial al co
Portofoliul fondului austriac Immoeast detinut in Romania a crescut in ultimul an de aproape sase ori, la 118 proiecte, a caror valoare de piata era estimata la sfarsitul lunii octombrie la 3,35 miliarde de euro, se arata in raportul semestrial al companiei, preluat de Mediafax. La sfarsitul lunii octombrie 2006, Immoeast avea un portofoliu de 21 de proprietati in Romania, cu o valoare de piata estimata la 970,4 de milioane de euro. Ponderea portofoliului in valoarea totala a proprietatilor detinute de investitor in Europa Centrala si de Sud-Est s-a dublat in perioada 31 octombrie 2006 - 31 octombrie 2007, de la 15% la 30,8%. In ceea ce priveste suprafata proiectelor detinute pe piata locala, aceasta totalizeaza 4,4 milioane de metri patrati. Iar fondul detine cele 118 proiecte fie integral, fie controleaza participatii de pana la 75%. Immoeast va investi in urmatorii trei ani in Romania circa 1,5 miliarde euro in proiecte imobiliare, in timp ce bugetul alocat pentru finalizarea tranzactiilor de tip forward-purchase pana in 2009 se ridica la 180,5 milioane de euro. Cel mai important proiect preluat in perioada octombrie 2006-octombrie 2007 a fost complexul Polus Center Cluj-Napoca, achizitionat la sfarsitul anului trecut printr-o tranzactie de tip forward-purchase, pentru suma de 210 milioane de euro. O alta achizitie Immoeast, in acest an, este Polus Center Constanta, pentru 185 milioane de euro, si complexul de cladiri de birouri S-Park, amplasat in zona de nord a Capitalei, in apropierea Aeroportului Otopeni, pentru 101,5 milioane de euro. Tot in 2007, investitorul austriac a preluat de la un grup de investitori francezi si israelieni centrul comercial Euromall din Pitesti, pentru 87 milioane de euro, precum si proiectul Gold Plaza din Baia Mare. Pe viitor, compania doreste o dezvoltare a retelei de centre comerciale in principalele orase din Romania, fapt ce a determinat achizitionarea catorva terenuri in Arad si Targu Mures. In plus, Immoeast va construi in urmatorii ani, in parteneriat cu dezvoltatorul European Future Group, intre opt si zece parcuri industriale in Romania, valoarea estimata a investitiilor fiind de circa 300 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.