Scena muzicala din Romania va deveni mai bogata cu un festival de muzica electronica si dance: Creamfields.

Dupa principiul ne facem iarna car si vara sanie, oferta organizatorilor de concerte, festivaluri&Co. pentru vara anului urmator incepe sa prinda forma. Incepind cu 2008, hipercunoscutul festival de muzica electronica si dance Creamfields va avea si o versiune romaneasca, dupa cum informeaza NewsIn. Organizatorii, DMB Music Records, au anuntat ca evenimentul va avea loc in luna august, la Bucuresti si va dura o singura zi, amatorilor de DJ sets si concerte live oferindu-li-se un concentrat de 16 ore de muzica.

Creamfields va implini in 2008 zece ani de playlisturi care string, in fiecare vara, milioane de oameni, prima editie avind loc la Liverpool, cind muzica electronica era la inceputul asaltului asupra boxelor, a castilor si a cluburilor. Daca, traditional, Creamfields este evenimentul care pune punct verii britanice, treptat, organizatorii festivalului au extins proiectul, ajungind, in acest moment, la o retea Creamfields. In fiecare an, milioane de oameni se aduna in Spania, Irlanda, Argentina, Turcia, Mexico, Rusia, Chile, Polonia s.a.m.d. pentru DJ-ii si trupele tari ale momentului, adunati pe afisele festivalului. Placebo, Faithless, The Prodigy, Chemical Brothers, Groove Armada sau DJ gata sa ridice in picioare multimile, cum ar fi Tiesto, Sasha, Carl Cox sau Jon Digweed, sint doar citiva dintre cei care au asigurat coloana sonora a celor noua ani de Creamfields.

In ceea ce priveste versiunea made in Romania a festivalului, deocamdata organizatorii nu au dat detalii despre cine, cind si unde va cinta, primii invitati, conform NewsIn, urmind sa fie anuntati in aproximativ 14 zile.

Despre hip-hopul din Marsilia si atitudinea sa non-violenta aflati mai multe pe www.cotidianul.ro/select