Banca Nationala a Romaniei a atras, ieri, 1,05 mld. lei de la trei banci, in depozite cu scadenta la o zi, in cadrul unei licitatii organizate pe fondul reducerii dobanzilor si a lichiditatii ridicate, informeaza Mediafax. In deschiderea sedintei int
Banca Nationala a Romaniei a atras, ieri, 1,05 mld. lei de la trei banci, in depozite cu scadenta la o zi, in cadrul unei licitatii organizate pe fondul reducerii dobanzilor si a lichiditatii ridicate, informeaza Mediafax. In deschiderea sedintei interbancare de ieri, dobanzile la depozitele pentru o zi se situau la 6,75-7,63%, dar au coborat treptat sub 6% pe an. "BNR incearca sa reduca excesul de lichiditate prin aceste licitatii neprogramate. Platile la buget se fac pe 25 ale lunii, dar in decembrie se realizeaza pe data de 24. Din aceasta cauza bancile au pastrat foarte multi bani", a afirmat dealerul unei banci. Banca centrala a atras, miercuri, 4,38 mld. lei de la 15 banci, in depozite cu scadenta la doua zile, dupa ce luni a scos din piata 5,73 mld. lei de la 17 banci comerciale, in depozite cu scadenta la doua saptamani, la o dobanda anuala fixa de 7,5%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.