VIN Noua reforma europeana din domeniul vinului pentru perioada 2009-2015 aduce Romaniei o suplimentare a fondurilor nerambursabile cu 14 milioane de euro. "Pentru perioada 2009-2015, Romania primeste peste 290 de milioane de euro. Pentru accesa
VIN Noua reforma europeana din domeniul vinului pentru perioada 2009-2015 aduce Romaniei o suplimentare a fondurilor nerambursabile cu 14 milioane de euro. "Pentru perioada 2009-2015, Romania primeste peste 290 de milioane de euro. Pentru accesarea acestor fonduri, trebuie elaborata o strategie pana in vara lui 2008", a declarat Mihaela Luca, subsecretar de stat in Ministerul Agriculturii. Viticultorii propun ca prioritate sprijinirea masurii de reconversie si restructurare a plantatiilor. "Pentru noi aceasta e prioritatea, pentru ca problema este in continuare in vie. Alte masuri ar fi asigurarea culturilor si folosirea mustului concentrat", a declarat Ovidiu Gheorghe , directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului. El a subliniat ca producatorii sunt foarte interesati de reconversia si restructurarea plantatiilor, drept dovada solicitarile de finantare in domeniu insumand in anul de piata 1 august 2007-31 iulie 2008 circa 35 de milioane de euro, in conditiile in care fondurile alocate de UE pentru Romania sunt de 25 de milioane euro. Un alt rezultat al negocierilor favorabil Romaniei este mentinerea practicii de adaugare a zaharului in vin.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.