Atel, furnizorul elvetian de servicii energetice, isi consolideaza pozitia in regiunea Europei de Sud-Est prin achizitionarea furnizorului roman de energie Buzmann Industries SRL, insa cele doua companii au decis sa nu faca publica valoarea tranzacti
Atel, furnizorul elvetian de servicii energetice, isi consolideaza pozitia in regiunea Europei de Sud-Est prin achizitionarea furnizorului roman de energie Buzmann Industries SRL, insa cele doua companii au decis sa nu faca publica valoarea tranzactiei. Buzmann Industries aduce astfel un important portofoliu de clienti industriali grupului Atel.
Prin achizitionarea Buzmann Industries, Atel isi dubleaza operatiunile in Romania. Activitatea principala a companiei Buzmann Industries SRL, cu sediul in Bucuresti, este furnizarea de energie electrica clientilor industriali care au un consum anual aproximativ cuprins intre 10 si 100 GWh. Buzmann Industries detine o cota importanta din piata consumatorilor finali din Romania. Fondata in 2004, compania Buzmann Industries SRL ofera, in acelasi timp, servicii de contorizare, servicii energetice si consultanta tehnica. Compania va continua sa activeze independent pe piata consumatorilor finali. Atel este unul dintre marii furnizori straini de energie din Europa Centrala si de Est. Cu o prezenta activa in Europa de Sud-Est din anul 2001, compania s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai importanti furnizori din regiune. Aare-Tessin Ltd for Electricity (Atel) este cel mai mare furnizor de energie din Elvetia, prezent in intreaga Europa. Fondata in 1894, Atel are ca si activitati principale tranzactionarea de energie, majoritara din productie proprie, si furnizarea de servicii energetice.
Grupul de companii, cu sediul principal in Olten, are 8.700 de angajati si a inregistrat venituri de 9,04 miliarde USD in anul 2006. Cele mai importante piete pentru segmentul de Energie sunt Elvetia, Italia, Germania si tarile din Europa Centrala si de Est. Produsele si serviciile variaza, incepand cu administrarea portofoliilor si furnizarea de pachete de energie si pana la derivati energetici, contracte cu optiune si stabilirea de concepte de distributie bazate pe parteneriate. Activitatile de comert si vanzare sunt asigurate de un numar important de termocentrale si hidrocentrale aflate in proprietatea grupului, la care se adauga o vasta retea de transport. Prin segmentul de Servicii Energetice, Atel asigura toate serviciile tehnice legate de energie (electricitate, gaz, petrol si biomasa), precum si aplicatiile ei (energie electrica, iluminat, incalzire si racire, comunicatii si securitate). Atel se numara printre liderii companiilor furnizoare de servicii energetice in Elvetia si Germania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.