AIG Capital Partners vrea pachetul de actiuni detinut de omul de afaceri Stache Lutz la grupul de firme Simcor Oradea. Surse din piata spun ca tranzactia, care ar putea fi incheiata in primavara anului 2008, s-ar putea ridica la 80 de milioane euro.<
AIG Capital Partners vrea pachetul de actiuni detinut de omul de afaceri Stache Lutz la grupul de firme Simcor Oradea. Surse din piata spun ca tranzactia, care ar putea fi incheiata in primavara anului 2008, s-ar putea ridica la 80 de milioane euro.
Reprezentantii companiei isi recunosc interesul pentru firme din domeniul materialelor de constructii, dar lasa loc la interpretari. "Va pot confirma ca ne gandim la mai multe companii din sectorul respectiv. Daca va uitati pe piata, o sa va dati seama de ce. In momentul cand o sa fie intr-adevar ceva de spus, o sa facem un anunt", a declarat Doina Popescu, directorul pentru Romania al AIG Capital Partners, citat de Mediafax.
Compania americana de administrare a fondurilor de investitii a preluat indirect in acest an firma romaneasca de servicii de televiziune digitala, Digital Cable Systems (DCS).
AIG Capital Partners intentioneaza sa investeasca in Romania peste 150 de milioane de euro, prin intermediul fondului AIG New Europe Fund II (AIG NEF II). Firma vizeaza in special companii din domeniul telecomunicatiilor, retail, bunuri de consum si productie.
AIG NEF II este al doilea fond administrat de AIG Capital Partners, dupa AIG New Europe Fund I, care are planuri de afaceri in regiunea Europei de Sud-Est. AIG Capital Partners este membra a AIG Global Investment Group (AIGGIG), una dintre cele mai importante companii de management a activelor din lume cu activitati in domeniul asigurarilor, cel al administrarii de fonduri de hedging, private equity si imobiliare.Afaceri de 251 milioane lei pentru Simcor OradeaSimcor Oradea reuneste sapte firme specializate in productia sau comercializarea materialelor de constructii, cele mai multe actiuni fiind detinute de Stache Lutz. Grupul asteapta in acest an un business de 251 milioane lei, in crestere cu 16,7% fata de valoarea de 215 milioane lei din 2006. Simcor reuneste firme specializate in productia sau comercializarea materialelor de constructii, BCA, var, mortar si adezivi, prefabricate din beton, plase sudate, stalpi electrici si pavaje, seminee, cosuri de fum si cahle de teracota.
Simcor Oradea detine doua fabrici de BCA, la Oradea si Suceava, cu o capacitate totala de 315.000 de metri cubi pe an, precum si doua unitati de productie a varului, la Targu Jiu si Medgidia. Cele doua fabrici de var au o capacitate totala de 230.000 de tone pe an. De asemenea, grupul are o unitate de productie a cahlelor, in localitatea Vadu-Crisului din Bihor.
Potrivit propriilor estimari, Simcor are o cota de 10% din piata de BCA si acopera 40% din piata de var.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.