Un interviu acordat de Vladimir Putin pentru Time, si preluat de rian.ru, a provocat vii dispute politice in SUA. "Rusia doreste sa fie aliatul Statelor Unite, dar nu se simte tratata ca de la egal la egal de catre Washington. Uneori avem impresia
Un interviu acordat de Vladimir Putin pentru Time, si preluat de rian.ru, a provocat vii dispute politice in SUA. "Rusia doreste sa fie aliatul Statelor Unite, dar nu se simte tratata ca de la egal la egal de catre Washington. Uneori avem impresia ca Statele Unite nu au nevoie de prieteni, ci doar de vasali", a subliniat Putin, care tocmai a fost ales "Personalitatea anului 2007" de catre saptamanal. LA ATAC. Vladimir Putin a raspuns, fiind intrebat daca ar dori sa corecteze anumite idei false ale americanilor despre Rusia: "Cred ca este vorba despre o tentativa constienta a unora de a crea o imagine a Rusiei pe care sa se poata baza pentru a ne influenta politica, interna si externa. Cred ca de aceea lumea este facuta sa ne vada ca fiind un pic salbatici sau ca tocmai am coborat din copaci". Referitor la relatiile sale personale cu presedintele Bush, Putin a raspuns ca au discutat telefonic dupa ce serviciile ruse de informatii au descoperit recent o amenintare terorista impiotriva Rusiei si Statelor Unite. "Am relatii foarte bune cu Bush. Este un parteneriat bun, este un om de cuvant". El a incercat sa justifice opozitia Rusiei fata de razboiul declansat de Statele Unite impotriva Irakului in 2003. "Daca privim o harta a lumii, Irakul este greu de gasit si se poate crede ca aceasta tara atat de mica ar fi usor de supus. Insa aceasta misiune este uriasa. Irakul este o tara mica, dar o natiune foarte mandra", a explicat el. Vorbind despre Boris Eltin si Mihail Gorbaciov, Vladimir Putin i-a felicitat pentru ca au pus capat unui sistem care pierduse sustinerea poporului rus. "Nu cred ca as fi avut tupeul sa fac eu asa ceva".  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.