Presedintele UDMR, Marko Bela, si-a prezentat ieri in numele formatiunii pe care o conduce  regretul pentru ca in trei ani legea minoritatilor nu a reusit sa treaca de Parlament. In cadrul conferintei pe care a sustinut-o in scopul realizarii bi
Presedintele UDMR, Marko Bela, si-a prezentat ieri in numele formatiunii pe care o conduce regretul pentru ca in trei ani legea minoritatilor nu a reusit sa treaca de Parlament. In cadrul conferintei pe care a sustinut-o in scopul realizarii bilantului pe 2007, Marko Bela a precizat ca in general este multumit pentru realizarile UDMR, referindu-se cu predilectie la performata intrarii in Parlamentul European. "Faptul ca noi am reusit sa reprezentam Romania la Bruxell inseamna foarte mult pentru noi", a declarat acesta. Liderul Uniunii insa a enumerat si nemultumirile, esecurile UDMR. Marko Bela regreta "activitatea legislativa, care a fost extrem de anevoioasa" si ca Legea Minoritatilor nu a trecut de Parlament. In legatura cu legea minoritatilor Marko Bela a aminitit si de intentiile, antiminoritare si ultranationaliste ale Partidului Conservator si Partidul Romania Mare. "In ultimele luni s-a remarcat o intentie antimaghiara si ultranationalista din parte PC si PRM", a explicat acesta. Intrebat despre greselile pe care UDMR le-a facut in ultimul an, acesta a declarat ca o greseala a fost aceea ca partidul pe care il conduce a fost de acord in mai cu demiterea presedintelui Traian Basescu. El a precizat ca seful statului a comis unele greseli pentru care ar fi trebuit sanctionat, insa referendumul nu a avut rost, pentru ca "nu am tras niciun folos politic din aceasta initiativa ". Marko Bela a completat spunand ca "si acum presedintele Basescu isi permite sa interpreteze Constitutia". In legatura cu 2008, liderul Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania a spus ca si anul 2008 va fi la fel de greu ca 2007, deoarece Romania va participa la doua evenimente politice importante: alegerile locale si parlamentare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.