Anna Chakvetadze, a sasea jucatoare a lumii, si parintii sai au fost legati fedeles de patru tilhari si jefuiti de 200.000 de dolari.

Anna Chakvetadze a fost dijmuita de o cincime din banii cistigatiin 2007. Foto: Reuters Profesionistii din tenis se afla in plina vacanta, insa nu toti isi petrec linistiti sarbatorile. In regiunea Moscovei este chiar periculos de trait, iar asta tocmai a simtit-o pe propria piele Anna Chakvetadze, a sasea jucatoare a lumii, usurata de 200.000 de dolari in noaptea de luni spre marti. Ea detine o casa in care locuieste cu familia, la 42 km de capitala, pe drumul catre Kiev, intr-un orasel linistit, Aprelevka (Aprilie), in care nu traiesc mai mult de 20.000 de suflete.

Patru intrusi avind capetele acoperite cu cagule au spart insa cu violenta tihnea urbei si au descins in plina noapte la adresa sportivei. Au fortat usa, sub amenintarea armelor au tinut sub teroare intreaga familie Chakvetadze si au legat-o fedeles pe Anna si pe parintii sai. Apoi hotii au furat bani si obiecte de valoare, pagubele fiind estimate la aproximativ 5 milioane de ruble (aproximativ 200.000 de dolari). Jucatoarea de tenis nu a avut de suferit fizic in urma jafului, insa tatal sau s-a ales cu citeva taieturi si contuzii. Intreaga operatiune a durat cam 30 de minute, pina in jurul orei 4.00, iar putin timp mai tirziu, tatal sau, Jamal, a aparut la televiziunea rusa, cu vizibile urme de lovituri pe scalp, obraji si miini. „Au inceput sa dea in mine cu pumnii, dar am rezistat, apoi au inceput sa ma loveasca fie cu bratele, fie cu pistoalele. Era intuneric, mi-au reamintit ca am copii, ca lor n-o sa li se intimple nimic si ar fi bine sa le dau tot ce am. Asta am si facut", a spus tatal Annei Chakvetadze, in timp ce politia nu a oferit detalii legate de tilharii pe care ii cauta.

De remarcat ca, in plan sportiv, 2007 a fost cel mai bun an din cariera rusoaicei de 20 de ani (activeaza din 2003 in circuitul profesionist), ea cistigind nu mai putin de patru turnee (Hobart - Australia, Cincinnati - SUA, Stanford - SUA, Hertogenbosch - Olanda) si adunind premii totale in valoare de 1,4 milioane de dolari. In cei cinci ani de cind puncteaza in ierarhia WTA, averea sa a sporit cu doua milioane de dolari, fara a pune la socoteala incasarile din publicitate si pe cele din meciurile demonstrative, ultimul dintre ele disputindu-l impotriva Mariei Sarapova, pe 3 decembrie, la Singapore.