"Am candidat special ca sa poata fi anulata AGA", sustine Sima
Surse din BVB spun ca sedinta a fost foarte tensionata
Se vehicula ideea ca va candida controversatul SiminelStere Farmache este noul presedinte director general al Bursei de Va
"Am candidat special ca sa poata fi anulata AGA", sustine Sima
Surse din BVB spun ca sedinta a fost foarte tensionata
Se vehicula ideea ca va candida controversatul SiminelStere Farmache este noul presedinte director general al Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce marti seara actionarii au aprobat modificarea statutului bursei, pentru a permite cumularea acestor doua functii.
La sfarsitul lunii noiembrie, cand Septimiu Stoica si-a anuntat intentia de a face aceste propuneri actionarilor, toate vocile importante ale pietei spuneau ca Stere Farmache este cea mai buna varianta.
Alegerea acestuia ca presedinte cu 90% din voturi nu a mirat pe nimeni. In schimb, surpriza a venit din partea controversatului Cristian Sima, care a candidat pentru functia de presedinte, desi se vehicula ideea ca un posibil contracandidat al lui Farmache ar fi Siminel.
Ieri, Sima spunea pe forumul agf.ro ca va ataca in instanta Adunarea actionarilor si ca tocmai acesta a fost motivul candidaturii lui. "AGA de ieri (n.r. - marti) va fi atacata in justitie si anulata ca eu am candidat pe un buletin singur si apoi a candidat Farmache ... eu am candidat special ca sa poata fi anulata AGA, ca de fapt Siminel era candidatul", scria acesta.
El si-a exprimat intentiile anterioare de a face o "revolutie" si a recunoscut ca nu a iesit chiar asa cum si-a dorit. "Fara convocatorul meu nu se misca nimic la BVB, revolutia n-a iesit cum am vrut, dar a miscat ceva", scria Sima."Este trist ce se intampla in Adunarile Actionarilor"O sursa din actionariatul Bursei de Valori Bucuresti ne-a declarat ca sedinta de marti nu a decurs tocmai normal si au fost foarte multe lucruri care au deranjat.
"La un moment dat, discutiile ajunsesera la un nivel la care Farmache era extrem de tensionat. Incepusem sa ma gandesc ca ar putea ceda si ar renunta la candidatura, la functia de presedinte care se intrezarea. Eu consider ca Stere Farmache este persoana cea mai potrivita pentru aceasta functie. In ceea ce priveste declaratiile lui Sima, sunt aproape sigur ca va actiona in instanta si va contesta deciziile. Candidatura lui a fost depusa tocmai in acest scop, a vrut sa creeze turbulente si agitatie in randul actionarilor. Sunt sigur ca si el a fost constient ca nu il va vota nimeni ca presedinte, dar a avut un scop foarte precis. Aceste discutii nu vor aduce lucruri bune Bursei de Valori Bucuresti", a precizat o voce importanta din piata de capital.Sima: Dan Paul va conduce din umbraIn conversatiile cu ceilalti interlocutori de pe acest forum, Sima a afirmat ca si-ar fi dorit un presedinte strain, de la Bursa londoneza pentru BVB, dar nu toata lumea a fost de acord. Acesta a mai spus ca Farmache este un om cinstit, dar influentabil.
"Eu nu sunt in gasca cu nimeni, dar iau voturi de la oricine, ca e Siminel, ca e Prunea, ca e Dan Paul... momentan Dan Paul a condus si sedinta si va conduce si din umbra. Farmache e un om de treaba si cinstit, dar in gasca cu Mugur Pop si Dan Paul o sa vedeti ce iese... in plus, Farmache e influentabil... Eu am vrut presedinte la BVB strain de la LSE, dar nimeni nu vrea specialisti", a mai spus Sima.
La un moment dat, dupa ce forumistii prezenti l-au criticat si i-au raspuns cu replici acide, Sima a incercat sa explice cat de greu este sa fii actionar al bursei, amenintand ca se va retrage.
"...lupt sa ce ... credeti ca-mi trebuie bani din BVB ... s-ar putea sa ma retrag la un moment dat si sa va las in mocirla romaneasca... si cu astea promit ca iar n-o sa mai zic nimic de BVB pentru inca un an", a incheiat Sima.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.