Fotbalistul Sandu Negrean s-a urcat baut la volan si a avariat sapte masini, dar neaga ca ar fi fost implicat in vreun accident rutier, desi pe numele sau s-a deschis dosar penal.

Sandu Negrean (foto medalion) a gasit parcarea prea plinape o strada din Cluj Un scenariu copiat dupa cel la care scrie de duminica ministrul Ludovic Orban este in derulare la Cluj-Napoca. Protagonist este fostul capitan al „sepcilor rosii" Sandu Negrean, iar episodul pilot s-a consumat marti noapte, insa fotbalistul de la Universitatea a omis victima, dar a multiplicat de sapte ori numarul pagubelor materiale. Sapte autoturisme a avariat Negrean dupa ce a pierdut controlul propriului bolid, nu a facut victime si nu a fugit de la locul faptei, dar alcoolemia ii era de 0,83 la mie, cauza care a determinat deschiderea unui dosar penal pe numele sau si anularea permisului de conducere.

In ciuda evidentelor, Negrean nega ieri ca ar fi fost protagonistul vreunui incident in trafic, singurul accident de care avea stiinta fiind acela ca a fost pus de catre antrenorul Gigi Multescu pe lista disponibilizatilor de la „U" Cluj, dupa un tur de campionat in care echipa nu a reusit sa se ridice de pe ultimul loc al Ligii I. Alaturi de Negrean, motive de a-si ineca amarul in bautura ar mai fi avut, dar nu au facut-o, inca noua fotbalisti dati afara de la echipa: Martin Tudor, Marius Baciu, Sorin Iodi, coreeanul Park, Crusoveanu, Bolohan, Milan Jovanovici, Haciatrian si Gigel Coman.

Ca au consumat sau nu alcool, cei din lumea sportului care au scapat bolizii de sub control in oameni sau in parapete, sint destul de multi. Unii au raspuns in fata legii, insa destul de multi sint cei care au scapat basma curata dupa citeva infatisari la tribunal. In aceasta categorie privilegiata intra impresarul Giovanni Becali, care in 2005 a accidentat un copil pe trecerea de pietoni, a fost inculpat initial pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului, pentru ca intr-un final instanta sa decida ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni si sa-l achite pe Becali. La capitanul nationalei de fotbal, Cristi Chivu, fapta de a fi condus sub influenta alcoolului a ramas ca proba in alcooltest, intr-o dimineata (ora 7.30) din primavara anului trecut, iar fotbalistul nu a fortat nota si a predat fara probleme carnetul, pe o perioada de trei luni. O alta vedeta a reprezentativei noastre, Adrian Mutu, a avut probleme atit in Italia, cit si in Romania. In Peninsula i-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile, din cauza excesului de viteza (205 km/ora), iar acum trei ani nu a vrut sa opreasca la semnalul unor politisti din Piata Victoriei, din Capitala, raminind, de asemenea, fara carnet timp de trei luni. Un caz hazliu este cel al fostului dinamovist Dorin Semeghin, care a farimat un Opel Tigra de zidul hotelului Erbasu, a scapat ca prin minune fara rani, i-a fost depistata imediat o alcoolemie de 1,65 la mie, insa la citeva luni de la accident aceasta a scazut miraculos la 0,8 la mie, astfel incit sportivul a fost scos de sub urmarire penala.