Fostul primar al New Yorkului Rudy Giuliani a scazut in sondaje 13 puncte din luna noiembrie si se afla in prezent la egalitate cu Mitt Romney in cursa pentru investitura republicana pentru alegerile prezidentiale, potrivit unui sondaj NBC News/Wall
Fostul primar al New Yorkului Rudy Giuliani a scazut in sondaje 13 puncte din luna noiembrie si se afla in prezent la egalitate cu Mitt Romney in cursa pentru investitura republicana pentru alegerile prezidentiale, potrivit unui sondaj NBC News/Wall Street Journal publicat miercuri, relateaza AFP. SONDAJ. Fostul guvernator de Arkansas Mike Huchabee se afla pe cea de a treia pozitie, cu 17% sustinere, urmat de senatorul de Arizona John McCain cu 14% si senatorul din Tennessee Fred Thompson cu 11%, arata sondajul. Potrivit studiului, Giuliani si fostul guverantor al statului Massachusetts se afla la egalitate cu o cota de sustinere de 20% in randul alegatorilor republicani pentru alegerile primare. Giuliani a condus detasat in toate celelalte sondaje NBC/Wall Street Journal, obtinand 33% din intentiile de vot in luna noiembrie. Luna trecuta, mass-media a acordat mai multa atentie campaniei lui Giuliani, care s-a concentrat mai mult pe Iowa si New Hampshire, unde vor avea loc primele alegeri primare, in ianuarie, pentru a determina candidatul republican si cel democrat la alegerile prezidentiale din noiembrie 2008. Potrivit studiului NBC/Wall Street Journal, numai 37% din electorat are o parere buna despre Giuliani, proportie egala cu a celor care au o parere proasta despre el. In martie, 58% dintre americani il vedeau pe Giuliani favorabil, fata de 14% care aveau o parere negativa, reaminteste NBC. In tabara democrata, senatorul de New York Hillary Clinton se afla in fruntea sondajului NBC/Wall Strett Journal la nivel national. Potrivit studiului, 45% dintre electoratul pentru alegerile primare democrate o sustine pe Clinton, fata de 32% pe senatorul de Illinois Barack Obama si 13% pe fostul senator de Carolina de Nord John Edwards. Niciun alt candidat democrat nu obtine mai mult de 4% din intentiile de vot, potrivit NBC. Sondajul a fost realizat in perioada 14 - 17 decembrie, pe un esantion de 1.008 adulti si are o marja totala de eroare de plus sau minus 3,1%.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.