Miuro este robotelul "talentat" care canta si danseaza in timp ce se plimba. Miuro a putut fi admirat in timpul ceremoniei de decernare a Premiilor pentru Dezvoltarea Aplicatiilor in Robo­tica (Tokyo, 2007). Alte institute de robotica din
Miuro este robotelul "talentat" care canta si danseaza in timp ce se plimba. Miuro a putut fi admirat in timpul ceremoniei de decernare a Premiilor pentru Dezvoltarea Aplicatiilor in Robo­tica (Tokyo, 2007). Alte institute de robotica din Japonia si Coreea de Sud si-au prezentat ultimele lor realizari: robotul-pictor, femeia-android si cyber-samuraiul. Primii androizi pasesc printre noi!  CORECTIE - Soferii britanici, fara telefon mobil Soferii britanici prinsi in timp ce vorbesc la telefonul mobil fara a avea un dispozitiv "hands free" instalat risca sa faca pana la 2 ani de inchisoare, conform unei noi prevederi legislative britanice. De asemenea, soferii care in timp ce se afla in trafic isi regleaza sistemele GPS sau sistemele muzicale mp3 sau scriu mesaje de tip SMS pe telefonul mobil ar putea ajunge, de asemenea, dupa gra­tii. In plus, in cazul unor accidente auto, politistii vor cerceta agendele telefoanelor mobile ale soferilor implicati pentru a verifica daca nu cumva acestia vorbeau la telefon.   BLASFEMIE - Fara Coca-Cola in Rusia Mai multi credinciosi ortodocsi indignati au protestat pe langa autoritatile religioase din orasul rus Nijni-Novgorod fata de o reclama la Coca-Cola pe care o considera "blasfematoare". "Biroul procurorului regional a primit o plangere care acuza compania Coca-Cola ca le insulta sentimentele religioase", a declarat procurorul-adjunct al regiunii, Irina Monahova. "Compania a impanzit tot orasul cu automate de bauturi care poarta logouri reprezentand crucea ortodoxa si cupole, simboluri sfinte oricarui credincios. Toate aceste logouri sunt ornate cu o sticla de Coca-Cola cu cruci puse chiar invers", au reclamat credinciosii.   IRONIE - Beckham, confundat cu un hot Fotbalistul englez David Beckham a fost oprit de politistii britanici deoarece acestia au crezut ca este un hot de masini. Starul de la LA Galaxy conducea autoturismul sau Range Rover prin Epping, Essex, cand politistii i-au facut semn sa opreasca. "David a oprit in fata unui hotel. A coborat geamul, iar in 15 secunde a plecat", a declarat un martor ocular. Politia din Essex a confirmat ca ofiterii au verificat proprietarul masinii.   PEDEAPSA - Un caine "nazist", abandonat Adapostul pentru animale abandonate din Berlin are un nou "locatar". Este vorba despre un Dog German de 9 ani, Adolf, care a fost antrenat sa-si intinda laba dreapta pentru a imita salutul lui Hitler ori de cate ori aude comanda "Saluta!". Stapanul sau, identificat doar sub numele de Roland T., este cel care l-a invatat sa execute acest salut, strict interzis in Germania. Gestul patrupedului l-a trimis pe pensionar direct la tribunal, unde a fost judecat si inchis pentru cinci luni pentru expunerea simbolurilor unei organizatii ilegale (folosirea simbolurilor, sloganurilor si a gesturilor naziste este pedepsita in Germania).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.