Demnitarul american a sosit in zona chiar in momentul cand se desfasura o incursiune a armatei turce impotriva rebelilor kurzi, in extremul nord-est al Irakului. Rice a acuzat, de la Bagdad, combatantii separatisti kurzi ai Partidului Muncitorilor di
Demnitarul american a sosit in zona chiar in momentul cand se desfasura o incursiune a armatei turce impotriva rebelilor kurzi, in extremul nord-est al Irakului. Rice a acuzat, de la Bagdad, combatantii separatisti kurzi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) de destabilizarea acestei regiuni, noteaza Rompres. Armata turca a confirmat ca, incepand din noaptea de luni spre marti, a intreprins, in nordul Irakului, o incursiune terestra la "scara redusa", pentru a impiedica un grup de rebeli kurzi sa se infiltreze in Turcia. Statul major turc a informat, intr-un comunicat difuzat pe site-ul sau, ca trupele au patruns "mai multi kilometri" in interiorul Irakului.
La cererea Guvernului de la Bagdad, Consiliul de Securitate al ONU a prelungit, cu un an, respectiv pana la 31 decembrie 2008, mandatul Fortei multinationale (FMN) din Irak, precizand ca ar putea devansa termenul, daca Executivul irakian ar solicita acest demers. Consiliul a aprobat si prelungirea, pe aceeasi perioada, a aranjamentelor existente "pentru depunerea in contul Fondurilor de dezvoltare pentru Irak (DFI) a veniturilor inregistrate din exporturile de petrol si gaze naturale" si "pentru controlul tranzactiilor efectuate cu aceste fonduri de catre Biroul international de spraveghere si consiliere (IAMB)".
Senatul de la Washington a votat, in urma cu doua zile, bugetul pe 2008 (aproximativ 500 de miliarde de dolari), alocand 70 de miliarde de dolari finantarii operatiunilor din Afganistan si Irak. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.