Al-Qaida vrea sa devina mai transparenta pentru toti cei curiosi sa afle amanunte legate de reteaua terorista condusa odata de temutul Ossama ben Laden.   LA TACLALE CU AYMAN. Intr-o inregistrare postata recent pe internet, nu­ma
Al-Qaida vrea sa devina mai transparenta pentru toti cei curiosi sa afle amanunte legate de reteaua terorista condusa odata de temutul Ossama ben Laden.   LA TACLALE CU AYMAN. Intr-o inregistrare postata recent pe internet, nu­marul doi in ierarhia ret­e­lei, Ayman al-Zawahiri, ii in­vita "pe jurnalisti, pe oamenii sim­pli si pe diversele insti­tu­tii" sa puna intrebari legate de activitatile si componenta re­te­lei, dezvaluind parca o noua strategie de comunicare a te­ro­ristilor cu lumea mass-me­dia. Potrivit televiziunii brita­nice Sky News, Ayman al-Zawahiri indeamna presa sa ii adreseze intrebari scurte si precise prin intermediul e-mai­l-ului. Mai multi analisti citati de postul de televiziune britanic sunt de parere ca Zawahiri, mana dreapta a lui Ben Laden, incearca astfel sa se prezinte drept un lider so­fis­ticat, si nu un terorist.   PRIMA DATA. Este prima data de la atacurile te­roriste de la 11 septembrie din Statele Unite cand retea­ua Al-Qaida face o astfel de oferta mass-media din toate colturile lumii, aminteste Sky News. Potrivit unor surse ci-ta­te de postul de televiziune, re­teaua si-a imbunatatit in ultima vreme caile de comunicare cu lumea inconju­ra­toare. Pana si serviciile de informatii americane re­cu­nosc ca postul de televiziune Al-Sahab, care apartine Al-Qaida, a devenit foarte sofisticat si profesionist in ultimele luni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.