Societatile de asigurari ofera bonusuri, reduceri si chiar unele servicii atasate politelor de raspundere civila auto (RCA) pentru a-si spori afacerile in aceasta iarna, perioada in care se incheie 65% din polite pentru 2008. Valoarea primelor afere
Societatile de asigurari ofera bonusuri, reduceri si chiar unele servicii atasate politelor de raspundere civila auto (RCA) pentru a-si spori afacerile in aceasta iarna, perioada in care se incheie 65% din polite pentru 2008. Valoarea primelor aferente se ridica la circa 300 milioane de euro, din total de 450 milioane de euro - valoarea totala a primelor brute subscrise din vanzarea RCA, spun asiguratorii chestionati de NewsIn.

Batalia pentru o cota cat mai mare din piata uriasa a asigurarilor auto obligatorii, in numai doua luni, solicita la maximum imaginatia asiguratorilor. „Batalia va fi destul de stransa, deoarece aproximativ 65% din vanzarile RCA sunt concentrate in lunile decembrie 2007 - ianuarie 2008“, a declarat Gheorghe Grad, membru in consiliul director al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR).

Pentru compania Allianz-Tiriac Asigurari, „oferta speciala“ este reprezentata de programul personalizat de cotare online pentru persoane fizice, care tine cont de profilul de risc al clientului. „Practic, este vorba despre un tarif personalizat, in functie de sexul si varsta soferului, experienta lui in trafic sau zona geografica de domiciliu“, a precizat directorul de comunicare al companiei, Marius Onofrei. Allianz-Tiriac mizeaza pe soferii intre 30 si 60 de ani, cu autoturisme care au o capacitate cilindrica intre 1.800 si 2.000 cmc. Tarifele pentru o polita valabila 12 luni in 2008 costa intre 415 si 466 lei. „Pentru aceeasi categorie de soferi, cu autovehicule de peste 2.000 cmc, tarifele anuale pentru 2008 sunt cuprinse intre 491si 541 lei“, a mai spus oficialul Allianz-Tiriac.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.