Banca ungara OTP a purtat discutii cu banca poloneza PKO in ceea ce priveste o posibila fuziune intre cele doua, anunta site-ul de stiri financiare Deal Reporter, care citeaza o sursa anonima care lucreaza in cadrul OTP, informeaza pagina de internet
Banca ungara OTP a purtat discutii cu banca poloneza PKO in ceea ce priveste o posibila fuziune intre cele doua, anunta site-ul de stiri financiare Deal Reporter, care citeaza o sursa anonima care lucreaza in cadrul OTP, informeaza pagina de internet Portfolio.hu., citata de NewsIn. Potrivit unor surse apropiate guvernului polonez, discutiile dintre cele doua banci de top din Ungaria si Polonia ar putea fi in curand reluate, in cazul in care Varsovia decide sa mearga inainte cu planurile pentru privatizarea completa a PKO.
OTP a inceput mai demult discutiile cu banca poloneza PKO in ce priveste fuziunea dintre cele doua banci, dar cu toate astea discutiile au ajuns intr-un punct mort, OTP fiind interesata de un acord doar in cazul in care guvernul de la Varsovia va fi de acord sa privatizeze o mare parte din participatia de 51,4% detinuta din banca, potrivit Deal Reporter, care citeaza o sursa anonima ce lucreaza in OTP. Potrivit Deal Reporter, o sursa din Ministerul polonez de Finante a declarat ca fuziunea este iminenta, in asemenea masura incat un nou consiliu de supervizare ar putea fi numit saptamana aceasta ca prim pas al procesului de privatizare.
In acelasi timp, un alt angajat al guvernului a declarat ca o posibila fuziune are sens pentru ambele banci, ceea ce ofera PKO o cale spre piata internationala si in acelasi timp ar proteja OTP de eventuale preluari ostile. Cu toate astea, analistii nu considera fuziunea drept cel mai probabil scenariu si afirma ca se asteapta ca privatizarea PKO sa atraga cativa investitori strategici dispusi sa plateasca sume mari pentru actiunile PKO pentru a se capitaliza prin folosirea pozitiei bancii in Polonia, si a potentialului enorm de dupa restructurare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.