Un ofiter de politie judiciara, din cadrul Serviciului de Cercetare a Infractiunilor din domeniul Crimei Organizate, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, fiind acuzat ca ar fi cerut 50.000 de euro de la persoane arestate, carora le-a
Un ofiter de politie judiciara, din cadrul Serviciului de Cercetare a Infractiunilor din domeniul Crimei Organizate, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, fiind acuzat ca ar fi cerut 50.000 de euro de la persoane arestate, carora le-ar fi promis ajutor in derularea anchetei. Procurorii sustin ca, in perioada aprilie - iulie 2006, Mihai Chiper, ofiter in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane - Directia Cercetari Penale, Serviciul de Cercetare a Infractiunilor din domeniul Crimei Organizate, trebuia sa efectueze acte de urmarire penala intr-un dosar. Chiper ar fi pretins de la persoanele arestate in cauza suma de 10.000 de euro, din care ar fi primit 8100 de euro. Potrivit Mediafax, in schimbul banilor, ofiterul ar fi promis ca arestatii pot primi vizite si pachete in arestul Directiei de Cercetare Penala. Ulterior, Chiper ar fi cerut 40.000 de euro, in schimbul ajutorului ca ar putea interveni pe langa judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, pentru ca acestia sa decida cercetarea in libertate a celor arestati. Procurorii au dispus sechestru asupra unui teren in suprafata de 2500 de metri patrati apartinand ofiterului. Politistul va fi judecat de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, sub acuzatiile de luare de mita si trafic de influenta. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.