Pfizer va infiinta in 2008, in Ungaria un centru regional de distributie de medicamente pentru Europa Centrala si de Est, care va deservi 12 state, inclusiv Romania, relateaza portfoliou, citat de Mediafax.
Obiectivul urmarit de companie este rationalizarea activitatilor regionale de logistica si reducerea costurilor.
In prima etapa a proiectului, care urmeaza sa fie lansat in a doua jumatate a anului 2008, unitatea va deservi 12 tari din regiune, respectiv Albania, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Belarus, Croatia, Moldova, Macedonia, Serbia, Romania, Slovenia, Slovacia si Ucraina.
Ulterior, Pfizer isi va extinde serviciile in alte zece tari, proiect care presupune infiintarea de noi locuri de munca si dublarea valorii investitiei initiale.Investitia anuala este estimata la aproape 683.000 de euro.
Pfizer a inregistrat venituri de 12 miliarde de dolari in trimestrul al treilea al anului 2007, in scadere cu 2% fata de perioada similara a anului precedent.
In ceea ce priveste activitatea companiei americane in Romania, Pfizer a coborat, in intervalul octombrie 2006 - septembrie 2007, pe locul sase pe piata farmaceutica locala, avand o cota de 5,5%, potrivit datelor firmei de cercetare Cegedim. Aceasta evolutie este explicata prin expirarea mai multor patente si prin faptul ca Pfizer nu detine in portofoliu tipurile de medicamente care au inregistrat cresteri semnificative in Romania in ultimul an.