Payzone vrea pentru anul viitor dublarea afacerilor pe piata romaneasca pana la valoarea de 99 de milioane de euro, de la 50 de milioane in 2007, a declarat Petros Liolios, directorul general al companiei. Compania are in prezent aproximativ 12 - 14%
Payzone vrea pentru anul viitor dublarea afacerilor pe piata romaneasca pana la valoarea de 99 de milioane de euro, de la 50 de milioane in 2007, a declarat Petros Liolios, directorul general al companiei. Compania are in prezent aproximativ 12 - 14% din piata de incarcare electronica pentru telefoanele mobile, care valoreaza in prezent 350 milioane euro.
Incarcarile de tip electronic reprezinta 50% din totalul incarcarilor de pe piata de telefonie mobila, care este de 700 milioane euro.
Directorul de dezvoltare pe noile piete si strategie al grupului a declarat ca Payzone urmareste o crestere semnificativa a cotei de piata in Romania in urmatorii ani, in special pe segmentele de incarcare electronica si de plata a facturilor.
Numarul terminalelor amplasate la partenerii de retail a crescut de aproape trei ori in cursul acestui an, in conditiile in care numarul tranzactiilor a crescut de cinci ori. "In mod normal, prin cresterea numarului de terminale, avansul numarului de tranzactii ar trebui sa se tempereze.
Faptul ca s-a intamplat invers demonstreaza eficienta afacerii Payzone in Romania si faptul ca exista o cerere mare din partea clientilor, a declarat Cristina Constantin, director de dezvoltare marketing al Payzone.
Petros Liolios a estimat investitiile Payzone in Romania in 2008 la 18 milioane euro, in conditiile in care in 2007 investitiile in Romania s-au ridicat la 11,5 milioane euro.
Directorul Payzone Romania a explicat ca deschiderea fiecarui nou punct de vanzare presupune o investitie de aproximativ 1.800 de euro, bani folositi pentru constructie, tehnologie si noi angajari.
Payzone vrea sa deschida 4.000 de spatii pentru plata facturilor populatiei in 2008, in centre comerciale sau in alte zone de vanzare, deoarece din 2005 firma ofera acest serviciu prin oficiile Postei Romane, a mai spus Cristina Constantin.
Reprezentanta companiei spera ca in luna ianuarie 2008 sa proceseze primele plati ale facturilor prin noile puncte de vanzare. In acest an, valoarea totala a tranzactiilor efectuate de Payzone a fost de 20 milioane euro.
Cristina Constantin a estimat valoarea totala a facurilor platite in decembrie 2007 prin sistemul Payzone la 1,2 milioane euro. In prezent, compania are contracte incheiate cu furnizori de electricitate, gaz, telefonie fixa si mobila, insa intentioneaza sa incheie contracte si cu alte tipuri de furnizori, precum cei de televiziune prin cablu. Reprezentantii companiei au mai explicat ca sunt interesati de extinderea afacerilor companiei atat in mediul urban, cat si in cel rural.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.