Parlamentul va adopta astazi, in cadrul Birourilor Permanente reunite, o declaratie pe subiectul Kosovo, avand in vedere ca ieri Consiliul de securitate al ONU a discutat despre situatia provinciei.
Declaratia stabilita de cele doua Comisii de politica externa ale Camerei si Senatului va fi aprobata in cadrul sedintei Birourilor Permanente comune. Pentru adoptarea declaratiei Parlamentului asupra provinciei Kosovo nu se va intruni si plenul comun al celor doua Camere, a precizat secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu.
Presedintele Comisiei de politica externa din Senat, social-democratul Mircea Geoana, a declarat luni ca va propune adoptarea de catre plenul Parlamentului a unei declaratii referitoare la situatia provinciei Kosovo, care sa fundamenteze pozitia Romaniei in aceasta problema. Potrivit lui Geoana, declaratia va solicita continuarea demersurilor si a negocierilor intre sarbi si kosovari, pana la gasirea unei solutii. Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, la Bruxelles ca, urmare a solicitarii Romaniei, Consiliul European a decis crearea fortei de stabilitate in regiune, urmand ca in ianuarie sa ia hotararea referitoare la statutul provinciei Kosovo. ┼×eful statului a apreciat ca, in lipsa unei rezolutii ONU, Romania nu va accepta solutia privind statutul provinciei Kosovo.