Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, si cel al Finantelor, Varujan Vosganian, au promis sindicalistilor din Posta ca vor sustine majorarea prin legea bugetului a comisionului pentru plata pensiilor prin posta de la 0,7% la 1% sau 1,1%, a declarat ieri pr
Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, si cel al Finantelor, Varujan Vosganian, au promis sindicalistilor din Posta ca vor sustine majorarea prin legea bugetului a comisionului pentru plata pensiilor prin posta de la 0,7% la 1% sau 1,1%, a declarat ieri presedintele sindicatelor din Posta, citat de NewsIn. Presedintele Federatiei Sindicatelor din Posta, Matei Bratianu, s-a intalnit ieri cu cei doi ministri pentru a discuta aceasta problema la Parlament, unde continua discutiile pe legea bugetului pe 2008.
Desi ministrul Pacuraru a fost cel care a micsorat la jumatatea acestui an comisionul la valoarea actuala, justificand decizia prin faptul ca pensiile s-au majorat considerabil in ultimul timp, iar Ministerul Muncii ar fi trebuit sa plateasca foarte multi bani pentru comision, intr-un semn de cedare, acesta si Vosganian au promis ca vor sustine majorarea. Pacuraru propune o crestere a comisionului pana la valoarea de 1%, in timp ce ministrul Economiei si Finantelor a promis o crestere pana la 1,1%, potrivit NewsIn.
Sindicalistii au impartit parlamentarilor 300 de scrisori prin care le cereau sa sustina majorarea comisionului pentru plata pensiei prin posta de la 0,7% la 1,3%. Aproximativ 100 de sindicalisti din Posta Romana au pichetat marti Palatul Parlamentului si ameninta ca, daca nu se va majora comisionul, vor bloca activitatea din ianuarie si s-ar putea ajunge la situatia ca pensiile sa nu ajunga la destinatari.
Potrivit lui Bratianu, revendicarea sindicalistilor din Posta va fi sustinuta de Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Democrat-Liberal (PD-L), Partidul Conservator (PC) si de Partidul Romania Mare (PRM). Sindicalistii din Posta protesteaza alaturi de alti reprezentanti ai salariatilor din patru mari centrale sindicale, principala lor revendicare fiind sustinerea amendamentelor la legea bugetului. Ei sunt nemultumiti, in primul rand, de intentia guvernului de a reduce contributiile sociale cu 6%, ceea ce in opinia sindicalistilor ar duce la diminuarea fondurilor pentru pensii, somaj si accidente de munca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.