Deputatul PRM Ioan Aurel Rus a anuntat ieri ca PRM ii retrage sprijinul politic deputatului Lia Olguta Vasilescu, pe care o va inlocui de la presedintia Comisiei de Invatamant a Camerei Deputatilor, locul ei urmand sa fie ocupat de deputatul PRM Paul Magheru.
Cateva ore mai tarziu, Mircea Geoana, care a venit insotit de Olguta Vasilescu la o conferinta de presa la Craiova, a anuntat ca fosta membra PRM s-a inscris in PSD. “Este o certitudine a tinerei generatii de politicieni. Am incercat s-o aducem pe o platforma nationala a unui partid puternic in care sa se afirme", a adaugat Geoana, citat de Mediafax. Liderul PSD a apreciat ca trecerea Olgutei Vasilescu la acest partid este un castig net si ca este "o stire care va reverbera in lumea politica". Lia Olguta Vasilescu a declarat ca negocierile pentru trecerea ei de la PRM la PSD au inceput in urma cu un an. Ea a afirmat ca presedintele PSD, Mircea Geoana, a determinat-o sa faca acest pas, insa a avut negocieri cu toate partidele parlamentare, mai putin UDMR.
Deputatul a mai spus ca decizia a fost transmisa presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, ea evitand sa prezinte motivatiile care au determinat-o sa faca acest gest.