In vara anului viitor, Teatrul National Bucuresti (TNB) va intra in "santier" (lucrari complicate de revitalizare si modernizare), spectacolele urmand sa aiba loc in alte sali, a declarat directorul institutiei, Ion Caramitru, intr-un interviu acorda
In vara anului viitor, Teatrul National Bucuresti (TNB) va intra in "santier" (lucrari complicate de revitalizare si modernizare), spectacolele urmand sa aiba loc in alte sali, a declarat directorul institutiei, Ion Caramitru, intr-un interviu acordat Mediafax. Potrivit lui Caramitru, primele sali care vor intra in reparatii vor fi "Atelier"si "Amfiteatru", conducerea TNB fiind deja in negocieri cu diferite institutii pentru a juca spectacolele in spatii adecvate, pe toata perioada lucrarilor de reabilitare a cladirii, "care a suferit si transformari destul de prost facute", a precizat Ion Caramitru. Este posibil ca spectatorii sa vada spectacolele favorite la Sala Rapsodia, de pe Lipscani, si la Sala Arcub. "Sala Mare va intra ultima in santier si va functiona pana in ultimul moment, cand celelalte sali vor fi deja gata", a mai spus directorul general al TNB, care crede ca 2007 e anul cel mai prolific ca numar de premiere, ca folosire a salilor de spectacol, ca numar de spectatori, ca incasari si ca succes", citeaza sursa amintita. Astfel, "inventarul" realizarilor Nationalului bucurestean numara peste noua premiere, la cele trei sali, si cateva programe de esenta anuntate, de altfel, inca de la inceputul activitatii echipei de conducere care, in iunie, va implini 3 ani. In opinia lui Caramitru, cel mai cautat spectacol al TNB este - "in dispretul tuturor disputelor intre critici si teatru" - 'Burghezul Gentilom>>, spectacol jucat chiar de doua ori la rand, pentru ca nu putem acoperi cererea de bilete, salile fiind arhipline".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.