"Proiectul Economia bazata pe cunoastere e unul dintre cele mai bune programe desfasurate de MCTI, pentru care vreau sa-i felicit pe cei doi fosti ministri, Iuliu Winkler si Nagy Zsolt. Problema primordiala in prezent o reprezinta trecerea la o socie
"Proiectul Economia bazata pe cunoastere e unul dintre cele mai bune programe desfasurate de MCTI, pentru care vreau sa-i felicit pe cei doi fosti ministri, Iuliu Winkler si Nagy Zsolt. Problema primordiala in prezent o reprezinta trecerea la o societate informationala, de aceea trebuie sa reducem decalajul digital intre spatiul urban si rural. Beneficiarii proiectului sunt 1,8 milioane de locuitori ai tarii si sper ca in perioada urmatoare se va vedea o dezvoltare in cultura celor 255 de comnitati", a spus ministrul Karoly Borbely.
Prin proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere" se instaleaza in aproximativ 20% din mediul rural si mic urban Retele Electronice ale Comunitatilor Locale. De proiect beneficiaza peste 1.800.000 de cetateni din comune, sate si orase sub 30.000 de locuitori. Proiectul este finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, avand un buget total de 69,4 milioane dolari.
Borbely Karoly a depus, pe 12 decembrie, juramantul de investitura in functia de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor. Borbely, fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret (ANT), l-a inlocuit pe Iuliu Winkler, care a parasit portofoliul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, pentru a prelua mandatul de europarlamentar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.