STRÃ…MTOAREA KERCI. Prora petrolierului scufundat in Stramtoarea Kerci (Marea Azov) la 11 noiembrie va fi scoasa la suprafata abia in primavara, a anuntat Minsterul rus pentru Situatii de Urgenta, preluat de Mediafax. Potrivit autoritatilor moscovite, dupa ce a fost scos petrolul din prora navei, "urmatoarea manevra intra in responsabilitatea Ministerului Transportului". O furtuna puternica in Stramtoarea Kerci a provocat in urma
cu o luna scufundarea a patru nave.


ELIBERAT DUPÃ… 20 DE ANI. Un britanic condamnat la moarte in Statele Unite pentru uciderea unei fetite de doi ani a fost eliberat ieri, dupa 20 de ani petrecuti degeaba in inchisoare. Scotianul Kenny Richey, in varsta de 42 de ani, a sustinut intotdeauna ca este nevinovat, iar procuratura a retras acuzatiile, informeaza BBC Romania, amintind ca mai multi politicieni britanici, organizatia Amnesty International si chiar fostul suveran pontif Ioan Paul al doilea au facut apeluri de-a lungul anilor, ca britanicul sa fie eliberat.


CIA. Agentia Centrala de Informatii si-a aratat disponibilitatea de a coopera cu membrii Congresului in cazul inregistrarilor video distruse. Astfel, Comisia de Informatii din Camera Reprezentantilor urmeaza sa intre in posesia unei serii de documente referitoare la distrugerea inregistrarilor video, informeaza New York Times. Surse din Congres nu au putut confirma daca Jose A. Rodriguez, cel care, in calitate de sef al serviciului de operatiuni sub acoperire din cadrul CIA, a ordonat distrugerea casetelor in 2005, va fi audiat de comisia respectiva.


CANONIC DE ONOARE. Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a fost facut "canonic de onoare" de Papa Benedict al XVI-lea, care l-a primit ieri, in vizita, la Vatican. Acest titlu canonic era conferit suveranilor francezi, apoi presedintilor Frantei, potrivit unei cutume din secolul al XVII-lea, din vremea regelui Henric al IV-lea.