Municipalitatile si alti organizatori de evenimente publice se bat pentru a atrage participanti la petrecerile de sfirsit de an.Tom Jones revine in Romania,de data aceasta pentru publicullui Vanghelie Primaria Capitalei va organiza anul acesta Revelionul in Piata Constitutiei. Ieri s-au intilnit reprezentantii primariei cu cei ai Politiei Capitalei pentru a stabili masurile in legatura cu circulatia rutiera in zona, precum si orarul mijloacelor de transport in noaptea de 31 decembrie. Astazi va fi anuntat si programul evenimentului. Pe de alta parte, Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, organizeaza din nou Revelionul la Romexpo. Pe 28 decembrie vor fi scoase la vinzare 7.000 de bilete. „6.000 de bilete pentru pavilionul central si 1.000 pentru Revelionul organizat in pavilionul mic pentru pensionari. Pentru cei care vor sa petreaca noaptea dintre ani cu mai multa lume, adica in pavilionul mare, biletul este de 100 de lei, iar pentru cei care vor in cel mic, un bilet costa 30 de lei", a declarat Bogdan Tamas, purtatorul de cuvint al Primariei Sectorului 5. Pina la miezul noptii vor concerta mai multe formatii romanesti, printre care Voltaj, Monica Anghel si Blondy, iar de la ora 00.00, Tom Jones si trupa germana Alphaville.

Si Casa de Cultura a Studentilor vine cu o propunere studenteasca. Cine vrea sa petreaca Revelionul aici poate cumpara bilete cu 50 de lei, cu 70 de lei sau un bilet VIP, de 300 de lei. Muzica va fi a anilor ’80, iar la etaj vor veni Mircea Vintila, Timpuri Noi, Taxi si Mircea Bodolan. La rindul sau, PRO TV isi respecta traditia, organizind Revelionul in Piata Revolutiei. In schimb, primarul sectorului doi, Neculai Ontanu, spune ca a renuntat la serbarea traditionala cu sarmale din fata institutiei.

La Timisoara, in Piata Victoriei va cinta Chris Norman, fostul lider al trupei Smokie, care anul trecut a concertat de Revelion la Cluj. De asemenea, municipalitatea timisoreana asigura masa de Revelion pentru 600 de pensionari cu pensii mai mici de 800 de lei.

In Craiova se organizeaza o parada si o reprezentatie a fanfarei militare si se vor distribui stegulete UE si tricoloruri. Astfel de stegulete vor fi impartite cetatenilor si la Galati.

„Orbalionul", blocat de Bogdan Olteanu Ludovic Orban a pus la cale o petrecere de Revelion a liberalilor. El ar fi dorit sa inchirieze Palatul Parlamentului, dar s-a opus Bogdan Olteanu.

PNL a incercat sa organizeze un Revelion dupa modelul celor realizate de Marian Vanghelie la Romexpo. Conducerea PNL Bucuresti a facut in acest sens o solicitare catre Camera Deputatilor pentru inchirierea celei mai mari incaperi din Palatul Parlamentului (Sala Unirii) si a altor citeva incaperi din apropiere. Din informatiile noastre, ideea i-ar fi apartinut lui Ludovic Orban, el discutind detaliile acestui proiect cu Georgeta Ionescu, secretarul general al Camerei Deputatilor. Aceasta din urma ne-a confirmat ieri intentia PNL de a organiza un „Orbalion" la Palatul Parlamentului. „A existat o cerere in acest sens, dar n-a mai apucat sa fie discutata pentru ca s-a razgindit", ne-a declarat Georgeta Ionescu.

Surse din PNL ne-au precizat ca cel care s-a opus categoric acestui proiect a fost presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care, de ceva vreme, nu se afla in cele mai bune relatii cu Ludovic Orban. Intr-o relatie incordata cu presedintele Camerei se afla si Georgeta Ionescu, care, atunci cind i-am solicitat detalii despre intentia PNL Bucuresti, ne-a expediat foarte nervoasa. Ideea unui „Orbalion" i-a speriat foarte tare pe angajatii aparatului tehnic de la Camera Deputatilor, care ar fi fost obligati sa vina la munca in noaptea dintre ani pentru a sta la dispozitia a citorva mii de liberali. „Nu venim pe 31 si pe 1 la munca nici daca ne platesc in aur", ne-a declarat un angajat al Camerei.

Accidentul rutier in care a fost implicat Ludovic Orban a dat peste cap proiectul „Orbalionului".

Surse din PNL ne-au declarat ca se incerca gasirea unui alt loc care sa adaposteasca citeva mii de liberali. „E ceva, se pregateste o petrecere de Revelion, dar nu stiu cum a ramas pina la urma", ne-a spus ieri Rares Manescu, liderul PNL sector 6. Antonel Tanase, subalternul lui Orban la PNL Bucuresti, sustine insa ca liberalii n-au avut si nu vor avea de gind sa faca o astfel de petrecere. „E o timpenie. N-am avut noi de gind sa facem Vanghelioane…"