Tata Motors va lansa luna viitoare cel mai ieftin autoturism din lume.



Berlina low-cost Indigo a celor de la Tatacosta 8.500 de dolari Constructorul auto Tata Motors va prezenta la salonul auto care va avea loc in luna
Tata Motors va lansa luna viitoare cel mai ieftin autoturism din lume.



Berlina low-cost Indigo a celor de la Tatacosta 8.500 de dolari Constructorul auto Tata Motors va prezenta la salonul auto care va avea loc in luna ianuarie in India cel mai ieftin autoturism din lume. Cu un pret de 2.500 de dolari, modelul va fi pus in vinzare pe parcursul anului 2008, transmite Reuters. Prezentarea noului autoturism la Auto Expo, eveniment organizat la New Delhi, este programata pentru 10 ianuarie. Tata Motors, al treilea mare constructor auto din India, s-a angajat sa vinda autoturismul la un pret de 100.000 de rupii, echivalentul a 2.500 de dolari, insa, in opinia mai multor analisti, costurile ridicate cu materiile prime ar putea urca pretul pina la 3.000 de dolari. In acest timp, o alta companie indiana, Bajaj Auto, dar si alianta franco-nipona Renault-Nissan analizeaza planurile de fezabilitate pentru realizarea unor autoturisme de 3.000 de dolari, care sa respecte standardele locale de siguranta.

Jaguar si Land Rover, marcile de lux ale diviziei Premiere Automotive Group, care apartin de grupul american Ford, ar putea fi cumparate de Tata Motors. Valoarea de piata a companiei indiene este evaluata la 6,8 miliarde de dolari. Producatorul Tata a anuntat ca va oferi 2,05 miliarde de euro pentru cele doua marci din portofoliul Ford. Grupul american, al treilea din lume in functie de volumul vinzarilor, va scoate la vinzare cele doua branduri in primul trimestru al anului viitor.

Vinzarile de masini noi au crescut cu 16,4% pe piata indiana in luna noiembrie a acestui an comparativ cu intervalul similar din 2006. Numarul de unitati comercializate a ajuns la 103.031 in noiembrie, fata de 88.501 de unitati cu un an in urma. Vinzarile Tata Motors s-au cifrat la 12.501 unitati luna trecuta, in scadere cu 21,4%. Printre alte autoturisme, Tata Motors comercializeaza pe piata locala o alta masina ultra low-cost, modelul berlina Indigo putind fi achizitionat pentru 8.500 de dolari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.