Statul francez a scos la privatizare compania Gaz de France. Joi dimineata a fost publicat in Jurnalul Oficial francez un decret in care se precizeaza ca "s-a decis sa se procedeze la transferul din sectorul public in cel privat a societa


Statul francez a scos la privatizare compania Gaz de France. Joi dimineata a fost publicat in Jurnalul Oficial francez un decret in care se precizeaza ca "s-a decis sa se procedeze la transferul din sectorul public in cel privat a societatii Gaz de France SA". Privatizarea este necesara pentru a se putea realiza fuziunea cu Suez. Statul francez detine 80% din actiunile GdF si trebuie sa isi scada participatia pana la 35%.
Atat Gaz de France, cat si Suez sunt prezente in Romania. Gaz de France detine Distrigaz Sud, unul dintre cei doi distribuitori de gaze naturale. GdF a mai depus oferte pentru constructia grupurilor de la termocentralele Doicesti, Galati, Borzesti. In acelasi timp, grupul Suez este prezent pe piata romaneasca prin Electrabel. Aceasta a fost selectata pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, a anuntat ca va construi o termocentrala de 1.600 MW capacitate instalata la Constanta si a depus proiecte pentru Doicesti, Galati si Borzesti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.