Robert Gates, ministrul american al apararii, a acceptat sa incetineasca planul de reducere de trupe americane stationate in Europa. Gates a decis ca SUA sa mentina pe batranul continent peste 40.000 de militari pana in 2012-2013, a anuntat Pentago
Robert Gates, ministrul american al apararii, a acceptat sa incetineasca planul de reducere de trupe americane stationate in Europa. Gates a decis ca SUA sa mentina pe batranul continent peste 40.000 de militari pana in 2012-2013, a anuntat Pentagonul, citat de izvestia.ru.

STRATEGIE. Geoff Morrell, purtator de cuvant al Pentagonului, a declarat intr-o conferinta de presa ca "este prevazut ca doua brigazi de lupta din patru sa revina in Statele Unite. In consecinta, s-a decis ca ele sa ramana in Europa pentru doi ani in plus fata de planul initial, dar aceasta nu este decat o amanare temporara, nimic permanent". Generalul Richard Cody, sef al statului major adjunct al armatei americane a explicat si ca cei 3500 de soldati care vor avea bazele in Germania nu vor reveni curand acasa: "In 2012 si 2013, noi vom face sa se intoarca in Statele Unite aceste brigazi de lupta". De asemenea, Gates a acceptat astfel in parte cereri ale unora dintre cei mai inalti gradati ai comandamentului american in Europa, care ii solicita sa opreasca o miscare de reducere de efective angajate de doi ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.