Anchetatorii care investigheaza jaful de la casa de amanet din Hunedoara, in care angajata magazinului a fost impuscata in cap, au ajuns la concluzia ca s-a tras cu doua arme in timpul jafului, la fata locului fiind gasite doua gloante de calibru di
Anchetatorii care investigheaza jaful de la casa de amanet din Hunedoara, in care angajata magazinului a fost impuscata in cap, au ajuns la concluzia ca s-a tras cu doua arme in timpul jafului, la fata locului fiind gasite doua gloante de calibru diferit. Procurorul Dorel Herban de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara a declarat ca in sediul casei de amanet au fost gasite doua gloante de calibru diferit. Unul dintre gloante, cel care a lovit-o pe casiera in frunte si a iesit in spatele urechii stangi, a fost gasit infipt intr-un perete. Procurorul sustine ca al doilea glont, de calibru 5,6 milimetri, a fost gasit pe jos, fara ca anchetatorii sa descopere si tubul cartusului. Anchetatorii afirma ca gloantele au fost trimise deja pentru expertiza balistica la Institutul de Criminalistica Bucuresti, prin Posta militara.
Tanara impuscata va fi operata de medicii de la Spitalul Militar din Bucuresti, insa specialistii apreciaza ca ochiul ii va fi compromis. Femeia a fost adusa cu o ambulanta, marti la pranz, la Spitalul Militar din Capitala, de la spitalul din Deva unde fusese internata dupa incident. Potrivit Mediafax, glontul care i-a intrat in cap i-a produs o fractura orbito-sinuzala anterioara, cu afectarea globului ocular. "Nu i-a fost afectata nici coloana si nici terminatiile nervoase, dar va ramane spitalizata cateva zile", au declarat medicii.
Cerc de suspecti
Un jaf armat a avut loc, luni dimineata, la o casa de amanet din centrul municipiului Hunedoara. In momentul in care casiera unitatii, care era singura, scotea bunurile din geanta, in casa de amanet au intrat doua persoane, un barbat si o femeie. Barbatul a scos un pistol si a impuscat-o pe tanara, apoi a luat geanta diplomat si a fugit impreuna cu femeia care il insotea. Potrivit politistilor, cei doi ar fi fugit cu o masina. Reprezentantii unei firme de paza care au ajuns la locul incidentului au gasit-o pe tanara intr-o balta de sange si au chemat ambulanta pentru a o duce la spital. Politistii verifica toate magazinele care comercializeaza arme in judetul Hunedoara. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au restrans cercul de suspecti, in prezent efectuandu-se cautari in zonele impadurite ale judetului, existand informatii ca acolo s-ar ascunde atacatorii. "Verificam toate magazinele care comercializeaza arme de foc de pe raza judetului. De asemenea, facem verificari in evidentele spatiilor de cazare, existand suspiciuni ca faptuitorii pot fi din alte judete, sens in care conlucram cu Inspectoratul General al Politiei si cu inspectoratele judetene, in vederea identificarii cat mai rapide a autorilor talhariei", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Hunedoara, subinspectorul Bogdan Nitu. Potrivit acestuia, politistii au audiat pana in prezent circa 70 de persoane.
Peste un kilogram de aur furat
Potrivit anchetatorilor, cei doi hoti nu purtau cagule, in momentul in care au patruns in interiorul casei de amanet. Acestia au furat peste un kilogram de aur, paguba ridicandu-se la peste 45.000 RON. Potrivit comisarului-sef Petrus Neagu, casa de amanet lucra cu o firma de paza, care intervenea doar in caz de urgenta, neexistand paza permanenta. "Dupa parerea noastra, casa de amanet unde a avut loc jaful nu era securizata corespunzator. Trebuia sa existe un geam de protectie intre angajat si clienti. Acesta nu a existat. Era posibil, daca geamul exista, sa nu se intample aceasta nenorocire", a spus Petrus Neagu. Un comisar din cadrul IGPR, expert in anchetarea infractiunilor comise cu violenta, a fost trimis de la Bucuresti la Hunedoara, pentru a investiga imprejurarile in care s-a comis jaful.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.