Actionarii distribuitorului sucevean de medicamente  Dornafarm  au subscris 62,8% din actiunile oferite in cadrul operatiunii de majorare de capital, in valoare de 5,8 milioane de lei, aprobata acum doua luni, suma totala atrasa fiind de 4,
Actionarii distribuitorului sucevean de medicamente Dornafarm au subscris 62,8% din actiunile oferite in cadrul operatiunii de majorare de capital, in valoare de 5,8 milioane de lei, aprobata acum doua luni, suma totala atrasa fiind de 4,5 milioane de lei, a anuntat compania, citata de Mediafax. Actionarii au avut drept de preferinta proportional cu numarul de titluri detinute, iar perioada de subscriere a fost 3 noiembrie - 3 decembrie. In urma operatiunii, capitalul Dornafarm a fost majorat la 5,86 milioane de lei. Actionarii distribuitorului au aprobat in luna octombrie majorarea capitalului social al firmei cu 5,84 milioane lei, pana la nivelul de 7,2 milioane lei, prin aport in numerar din partea actionarilor. Sumele obtinute vor fi alocate pentru cresterea capacitatii de productie pentru produsele proprii, cresterea numarului de puncte de lucru retail, pentru construirea unui depozit, precum si pentru obtinerea de licente pentru noi produse, se arata intr-un anunt al companiei. Dornafarm va fuziona, in calitate de societate absorbanta, cu firmele Farmastop Services si Farmacia Gara de Nord, actionarii respingand in schimb fuziunea cu Sanrotex. Actionarul majoritar al distribuitorului este farmacistul Ovidiu Constantin Rabanca, cu 52,37% din actiuni, restul fiind impartit de peste 3.400 actionari. Anul trecut, Dornafarm a inregistrat o cifra de afaceri de 32,54 milioane lei, in crestere cu 36,4% comparativ cu valoarea raportata in 2005, si un profit net de aproximativ 40.000 lei. Compania a obtinut in 2006 autorizatia de punere pe piata a suplimentelor nutritive sub marca proprie, produse fabricate in colaborare cu firma Korott S.L.Laboratorios Spania. De asemenea, a primit autorizatia de vanzare a medicamentului Cerviron ovule, fabricat in colaborare cu firma Ecobi Farmaceutici SAS Italia. Potrivit companiei, aceste produse vor contribui semnificativ la cresterea profitului si a cifrei de afaceri in 2007. Tot pentru acest an, compania vizeaza dezvoltarea retelei de distributie care cuprinde regiunile Moldova, Muntenia, Dobrogea si extinderea acesteia si in Transilvania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.