Senatorii si deputatii au adoptat ieri cu 239 de voturi "pentru" si 7 abtineri o declaratie referitoare la viitorul provinciei Kosovo. In documentul adoptat, Parlamentul recomanda autoritatilor romane sa adopte o pozitie "coerenta si unitara fata de
Senatorii si deputatii au adoptat ieri cu 239 de voturi "pentru" si 7 abtineri o declaratie referitoare la viitorul provinciei Kosovo. In documentul adoptat, Parlamentul recomanda autoritatilor romane sa adopte o pozitie "coerenta si unitara fata de o eventuala declarare a independentei provinciei Kosovo, care sa reflecte interesele de stabilitate in regiune si interesul national al Romaniei si sa aiba in vedere precedentul la nivel nivel regional si international, precum si responsabilitatea asumata de Romania, ca stat membru al UE si NATO". Totodata, parlamentarii au propus organizarea unui summit al UE destinat armonizarii pozitiilor din cadrul comunitatii europene privind statutul Kosovo, integrarea euroatlantica a statelor din Balcanii de Vest si sistemul regional de securitate, in perspectiva summitului NATO de la Bucuresti. Dupa vot, vicepresedintele comisiei de politica externa, deputatul PRM Anca Petrescu, s-a intrebat "de ce noi, ca Parlament, nu suntem in stare sa facem o declaratie care sa apere interesul national?".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.